231103 : Deportees (SE) + Dreaming Wild (SE) LIVE

Umeå-bandet Deportees släppte nyss sitt sjunde album ”People Are A Foreign Country” och den 3 November kommer de till Malmö och Babel. 

DEPORTEES (SE)
Deportees är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de flerfaldigt Grammis-vinnande vännerna från Umeå oförtröttligt jagat drömmen om det fullständigt förverkligade albumet i snart 20 år. Ibland har de kommit nära, ibland lite längre ifrån, men frågan är om de någonsin varit närmre än på sitt efterlängtade sjunde album ”People Are A Foreign Country”.

Denna gång har gruppen återvänt till rummet. Till samspelet och till den alldeles särskilda dynamik som uppstår när de spelar musik live tillsammans. ”People Are A Foreign Country” är den första Deportees-skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, fyllt med empati och tröst.

Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Bandet har vunnit två Grammis i kategorin Årets rock för sina album ”Islands & Shores” och ”The Big Sleep” samt två P3 Guld-priser – Årets pop för albumet ”Under The Pavement – The Beach” och Årets grupp för ”Islands & Shores”.

Med en av landets mest storslagna och känslostarka låtkataloger i ryggen presenterar man nu en stor Sverige-turné hösten 2023.


Support: DREAMING WILD (SE)
Gemensamt för nästan all bra musik är förmågan att bygga en värld i världen. Ett självförsörjande kosmos där till och med det mest privata förvandlas till något universellt – en plats där allt hänger ihop. Den debuterande Umeå-duon Dreaming Wild har tilldelats en avundsvärd mängd av denna särskilda kraft. I deras varmt melankoliska ljudvärld skildras gamla älskare, vänner och grusade planer med en sällsynt ärlighet. Spöken – nya som gamla – hemsöker deras atmosfäriska indiefolk och resultatet är uppriktigt, humanistiskt och framför allt fyllt till brädden med hjärta. Gillar man Phoebe Bridgers, Cat Power och Fleetwood Mac är chansen stor att man hittar ett nytt favoritband i Dreaming Wild. Dreaming Wild består av Kajsa Bergsten (Masshysteri, INVSN, Honungsvägen) och Daniel Berglund (Säkert!, Isolation Years, Honungsvägen).


VAD: Deportees (SE) + Dreaming Wild (SE) LIVE
NÄR: Fredag 3 november, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 325 kr, student 300 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 350 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Deportees, Dreaming Wild


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.


NOTERA: På grund av rådande läge sker visitering av samtliga väskor vid entré, större väskor och ryggsäckar är ej tillåtet. 

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.