230114 : Din Näst Bästa Kompis pres. Svart Katt (SE) LIVE

Din Näst Bästa Kompis är tillbaka och har bjudit in ett av Sveriges just nu mest avskalade och fullmatade band – Svart Katt – för att inleda året!

SVART KATT (SE)
Svart katt är punkbandet som inte riktigt identifierar sig med punkscenen. Trots det har få svenska band blivit så respekterade för sin ärlighet, uppriktighet och råhet. Allt som definierar punken. Svart katt är lika hemma på scenen på ett klassiskt punkhak som på Debaser, i Tyskland som i Sverige, och deras tidigare skivor finns utgivna på kassett i Malaysia och Frankrike.

När Johan, Robin och Micke, som utgör bandet, uppmanas att beskriva sin musik säger de att folk får kalla det vad de vill, men beskriver själva musiken som i mångt och mycket avskalad. “Inget överflöd, låtarna är ganska enkla – men ändå fullmatade”, säger basisten Robin.

Hittills har det ofta resulterat i låtar som klockar in på under två minuter, men på nya albumet Svart katt, som släpps den 11 november, är det faktiskt flera låtar som är över tre minuter långa.


VAD: Din Näst Bästa Kompis pres. Svart Katt (SE) LIVE
NÄR: Lördag 14 januari, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 100 kr, student 80 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 120 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Svart Katt


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.