221125 : David Ritschard (SE) LIVE - Support: Hjelle (SE)

David Ritschard gör stor, tårögd country med vardagsnära berättelser på svenska som berör alla den får göra bekantskap med. Fredagen den 25 november kommer han äntligen tillbaka till Malmö och Babel.

DAVID RITSCHARD (SE)
På ett år har David Ritschard blivit en av Sveriges mest älskade och omtalade nya artister.
 Albumet Blåbärskungen släpptes hösten 2021 och föregicks av en rad uppmärksammade singlar. Visst hade en stadigt växande skara fans upptäckt honom tidigare än så. Från åren som hårt arbetande medlem i bluegrass- och countrybanden Spinning Jennies och The Greenline Travellers över till rosade solodebuten Brobrännaren från 2019. 

Men med Blåbärskungen föll saker på plats på allvar. Aftonbladet kallade det ”Årets album” och DN ”Smått genial”. För att bara ta två exempel ur floden av goda vitsord från pressen.  

Framför allt var det hos publiken något hände. Från att ha varit en angelägenhet för en mindre skara konnässörer vidgades fanbasen åt alla håll och kanter. Människor från de mest skilda åldrar och bakgrunder strömmade till konserterna och spred ordet om mannen från Björkhagen.  

Efter att i sommar ha varit en del av den riksomfattande Kalasturnen är det i höst åter dags att ge sig ut på vägarna. I samband med det släpps ny musik, ”Rockbotten EP” i oktober. Publikens händer kommer bära David Ritschard högt och länge.  

HJELLE (SE)
När vi funderade över vem som skulle kunna flankera David Ritschard denna kväll så fanns det många alternativ men bara ett rätt. Hjelle är likt David en berättare av rang. Diskbänksrealism, arbetarkultur och något som slår an en sträng hos de flesta som levt och arbetat… i alla fall de som har ett klassperspektiv på saker och ting.

Det kommer att bli en perfekt kväll med David Ritschard, Krokodiltårar, Hjelle, Ormar och ett jävla röj!

VAD: David Ritschard (SE) LIVE
NÄR: Fredag 25 november, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 300 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 320 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: David Ritschard, Hjelle


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.