221119 : Hederosgruppen (SE) LIVE

Grammisnominerade Martin Hederos och Hederosgruppen släpper nytt album i november och kommer äntligen till Babel med sin eklektiska jazz.

HEDEROSGRUPPEN (SE)
Hederosgruppen startades 2018 av pianisten Martin Hederos, detta unikum i musiksverige som verkar röra sig till synes obehindrat mellan olika genrer och samarbeten. Runt sig har han samlat några av landets mest namnkunniga och egensinniga musiker och gruppen blev snabbt ett gemensamt projekt där alla bidrar med kompositioner och sätter sin prägel på musiken.

Det är ett brokigt gäng och musiken som kommer ut är just det, brokig. Smäktande psalm och folklig pop får samsas med etiopiskt sväng, stram tango eller otippad bebop. Men jo, Hederosgruppen är ändå jazz och musiken hålls samman av ett sound som mejslats fram under ett antal timmar på scen och i replokalen. Ett sound som kännetecknas av en sorts gemensam otålighet och bångstyrighet, en strävan efter att varje konsert ska bli speciell och elektrisk.

Första plattan, Storstrejk, kom ut 2019 och grammisnominerades året därpå. I november 2022 kommer uppföljaren Ståplats ut på HOOB records.

”Jag blir upplivad. Ostyrigt, kaxigt, lojt” ”Det går utmärkt att strunta i associationerna, Hederosgruppen gör musik som är tydligt här och nu”  SvD 

”Hederosgruppen, en smärre glädjechock, ge oss mer!” – VF

Martin Hederos – piano, klaviaturer
Andreas Sjögren – sax, basklarinett
Emil Strandberg – trumpet
Josef Kallerdahl – bas
Konrad Agnas – trummor


VAD: Hederosgruppen (SE) LIVE
NÄR: Lördag 19 november, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 180 kr, student 160 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 200 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Hederosgruppen


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.