220811 : Death Angel (US) LIVE - Support: Man Machine Industry (SE)

Thrashmetalbandet Death Angel stormar in och spelar på Babel den 11 augusti!

DEATH ANGEL (US)
Death Angel är ett amerikanskt thrashmetalband från Daly City, Kalifornien och kallas oftast för ledarna av den andra vågen av thrashmetalrörelsen på 80-talet. De anses vara en av ”The big eight” som inkluderar Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Testament, Exodus och Overkill.

Bandet bildades 1982 och bestod då av kusinerna Mark Osegueda (sång), Rob Cavestany (gitarr), Gus Pepa (gitarr), Dennis Pepa (bas) och Andy Galeon (trummor). Death Angel refereras ofta som en av nyckelbanden av Bay Area thrashmetalrörelsen och hade alltid en säkrad supportplats hos de stora akterna i samma genre.

De spelade in demon ”Kill as One” som släpptes 1986 som producerades av Kirk Hammet från Metallica. Albumet gav bandet ett skivkontrakt hos Enigma Records. Via skivbolaget släppte de debutalbumet ”The Ultra Violence” som kom ut 87 och blev en succé i undergroundscenen tillsammans med deras andra skiva ”Frolic Through the Park” (1988).

När de turnerade för deras tredje skiva ”Act III” så skadades den dåvarande trummisen Andy Galeon på grund av en olycka med turnébussen. Andy behövde ett år för att återhämta sig helt från olyckan och detta resulterade att bandet upplöstes 1991. Dock var detta inte slutet för Death Angel utan de kom tillbaka 2001 och har sedan dess släppt ytterligare sex studioalbum och blivit nominerade till Grammy Awards.

Konserten pres. i samarbete med Triffid & Danger!

VAD: Death Angel (US) LIVE – Support: Man Machine Industry (SE)
NÄR: Torsdag 11 augusti, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 360 kr (+ förköpsavg.) på tickster.com
ÅLDER: 18 år (13 år i målsmans sällskap)
SPOTIFY: Death Angel


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.