220729 : KALASTURNÉN

Ett kittlande, dynamiskt och generationsöverbryggande sommaräventyr väntar när bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard och GRANT gör gemensam sak. Den 29 juli landar det kringresande kalaset i Malmö för en fest inne på KB och Babel!

Sedan Kalasturnén senast var ute, 1997–2004, har dessutom det svenska livemusiklandskapet genomgått stora förändringar. Att konceptet då lades till vila handlade till stor del om att det utanför storstäderna fanns betydelsefulla och snabbt växande festivaler som Hultsfred, Arvika och Peace & Love men även en rad stora och små stadsfestivaler som tillgodosåg publikens sug på musik och kultur. 2022 är läget ett annat. Marknaden har omformats och vi kommer nu ut ur två år av pandemi som stängt ner landets scener. Publiken längtar efter musiken och artisterna efter publiken. Därför känns det både angeläget och oerhört roligt att återstarta Kalas. Spelplatserna är valda med omsorg, det handlar snarare om folkparker och kvartersfester än flygfält och arenor, allt för att förstärka känslan av gemenskap och intimitet mellan mellan artister och publik. Som alltid med Kalas läggs vikt vid musikalisk bredd och dynamik, från rock och R&B till indiepop och country.

Kalas rullade för första gången ut på vägarna 1997 med Whale, bob hund och Weeping Willows i lineupen. Under åren som följde tog artister som Håkan Hellström, Kent, Timbuktu och Lars Winnerbäck avgörande steg i sina karriärer på Kalas-scenerna. Det torde inte vara omöjligt att något liknande kommer ske även i sommar.

Info om lokalerna:
KALAS kommer att äga rum på såväl KB (Bergsgatan 18) som Babel (Spångatan 38). Köpt biljett ger inträde till bägge lokalerna. Alla besökare får ett armband så att ni kan röra er fritt mellan lokalerna.

Armband kan hämtas ut på Babel från 18:30 och på KB från 17:30.

Spelschema BABEL:
18:30 – Insläpp
19:30 – David Ritschard
22:00 – Cherrie

Spelschema KB:
17:30 – Insläpp
18:30 – Emil Jensen
20:45 – Johnossi
23:00 – GRANT
23:30 – Markus Krunegård

VAD: Kalasturnén
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 29 juli
ÅLDER: 18 år
BILJETTER: 595 kr på ticketmaster.se


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.