220519 : Svart Kaffe Label Night DEL 2

Varmt välkomna till Svart Kaffe Records label night. Torsdagen den 19 maj bjuder på inga mindre än Veiv, Violet Cheri och Ceremoni!

Svart Kaffe label night del 2
Svart Kaffe Records är en indielabel baserad i Malmö och Stockholm. Nu bjuder de in till två kvällar med livemusik av sina band på Babel i Malmö. Kom och köp skivor, ta något gott att dricka och kolla in framtidens stjärnor på sveriges indie- och alternativscen!


Violet Cheri (SE) LIVE
Stökig melodisk gitarrpop med starka och personliga texter, influerade av band som Bad Cash Quartet, Niccokick, Her Majesty, Broder Daniel och The Jesus & Mary Chain. I vintras släpptes debutalbumet “Sölvesborg” som har fått ett varmt välkomnande både i svenska och internationella musikbloggar, rankats bland årets bästa låtar av PSL och plockats upp av flera större spellistor och Sveriges radio.


VEIV (SE) LIVE
– Spelar du gitarr?
– Nä..
– Okej.. Vill du spela i ett band?
– Aa visst.

Så kanske man kan börja, 2018 var det i alla fall. De började kalla sig själva för Veiv, försökte spela surfrock, men blev fortsatt jämförda med amerikansk 90-talsindie och alternativrock, något de sedan kapitulerade för. Veiv tog enligt sig själva ofta vatten över huvudet, fick gig de inte visste om de förtjänade och låtarna de skrev hade antingen dist och attityd eller melodi med melankoli. Plötsligt stod Veiv och spelade på klubbar mitt i stan, lokal-tv, fester ute på landet, låtar spelades i bland annat P3 och hade en mitt-i-natten-stream för Los Angeles-bor. Nu äntligen, efter en lång pandemi, får Veiv krypa upp på scen igen, med massvis av energi!


Ceremoni (SE) LIVE
Ceremoni har under de senaste åren etablerat sig på den svenska indiescenen med sin melankoliska popmusik. De har turnerat på klubbar och festivaler med det självbetitlade debutalbumet samt uppföljaren ”Vi och inga andra” och blivit väl bemötta av såväl lyssnare som kritiker. Musiken har jämförts med bland andra Kent, Broder Daniel, Markus Krunegård och Hästpojken. Det är texter om känslor burna av svartsminkad indiepop – musik att dansa och gråta till, helst samtidigt. Live erbjuder de en energisk och kraftfull upplevelse. Ceremoni är aktuella med nytt material inför ett tredje album.


VAD: Svart Kaffe label night del 2: Veiv, Violet Cheri och Ceremoni (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 19 maj, 2022, 19:00, på scen 19:45
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 80 kr + förköpsavg på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Veiv, Violet Cheri, Ceremoni 


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.