220506 : Moto Boy (SE) LIVE - Support: Totta (MÖ)

Senast han var på Babel stod han ensam på scen med sin röda gitarr… nu är han äntligen tillbaka… denna gång med en lila gitarr, en massa fint ljus och gästad av Nina Persson.

MOTO BOY (SE)
Moto Boy har kallats den omisskänliga romantikern med den “makalösa rösten”. När Moto Boy dök upp på den Svenska musikscenen 2006 med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnade han få oberörda.

Sedan dess har han fortsatt att bjuda på fantastisk musik. Det har blivit 5 album, opera, teater och en massa mer!

Nu kommer han äntligen till Babel för ännu en faktastisk spelning!

“Jag åkte på en ordentlig influensa nu i April som knockade mig helt och slog hål på alla planer för rep med mitt fantastiska band till konserten på Babel 6 maj. Så Tittie och Pikko kommer inte vara med på scenen den här gången, vi hinner bara inte få ihop det.

Men jag kommer inte helt själv ändå, självaste Nina Persson kommer med och lånar sin vackra stämma och stjärnglans till kvällen, och jag har väldigt fin lila gitarr med mig.

Jag hoppas ni som redan köpt biljetter inte blir för besvikna på det uteblivna bandet, det kunde inte hjälpas.

Stort tack till Babel och Komet Agency för deras tålamod och flexibilitet. Helt ärligt kommer det här bli en kväll ingen av oss kommer glömma, det tänker jag se till, och jag hoppas ni är med mig.” – MOTO BOY

TOTTA (MÖ)
Totta är soloprojektet av 27-åriga Malmö-musikern Henrietta ”Totta” Edlund. Annars aktiv som trummis i Arre! Arre!, tar hon i sitt soloprojekt ett stort språng från punken och dyker ner istället ner i Synthwave-genren. När pandemin började, startade Totta upp soloprojektet som ett sätt att ge uttryck för ett inre begär av eskapism. Att fly undan verkligheten genom att försvinna in i musik blev som terapi och hon släppte under sina första år ett flertal EPs i otaliga genrer.

Efter att ha gjort sig bekväm med musikproduktion, dök Totta 2021 ner i ett 80-tals inspirerat vaporwave träsk. Förälskad i den drömmiga världen hon kunde skapa med hjälp av gamla synthar och lökiga puk-samples, bestämde hon sig att släppa sitt debut-album i den genren. Detta ledde till releasen av ”poolhouse.exe” under våren 2022. Koncept-albumet är en cinematisk djupdykning in i Vaporwave estetik, som tar lyssnare på en resa genom hennes inre värld. Skrivet, producerat och inspelat av henne själv, är albumet ett rått och personligt uttryck av Tottas egna artisteri.

Trots ett liv genomsyrat av scenframträdanden både med en bakgrund som yrkesdansare och koreograf, men även som trummis och synth-spelare, blir spelningen på Babel 6/5 hennes debut som soloartist.

”Welcome to the poolhouse.exe experience, but don’t forget to  W A K E  U P .” -Totta

VAD: Moto Boy (SE) LIVE – Support: Totta (SE)
NÄR: Fredag 6 maj, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 255 kr, student 220 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 275 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Moto Boy


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.