220429 : Progressive Circus pres. Anekdoten (SE) + Soniq Circus (SE) LIVE

Vi har väl alla sett fram emot att få uppleva riktigt bra livemusik igen, och därför har vi den stora glädjen att presentera nya datum för den framskjutna turnén med ANEKDOTEN och SONIQ CIRCUS!

 

ANEKDOTEN (SE)
Våra vänner ANEKDOTEN är ett av de viktigaste Svenska banden inom progressive rock. Sedan starten 1991 har de utgjort en del av den globala återkomsten av genren, ihop med band som Änglagård, Flower Kings och Spock’s Beard. Debuten “Vemod” är fylld av käftsmällsmellotron och cello, helt utan kompromisser med sitt mörka, disharmoniska och melankoliska King Crimson/Van der Graaf Generator-doftande musikuniversum, och har rättvist hyllats som starten på en mycket vacker diskografi. 
 
Bandet har fortsatt att släppa fantastiska plattor då och då och deras senaste album “Until all the ghosts are gone” rankades av många som 2015 års bästa skivsläpp. Konserten på Progressive Circus 2016 I Malmö innehåll massor med riktigt starka gåshudsögonblick som bekräftade att Anekdoten inte enbart är mästerliga på skiva utan också en fantastisk liveupplevelse. Gigget dokumenterades av 3 HD-kameror och mixerbordsaudio, vilket resulterade I denna fina film av “Gravity” 
 
På scen kommer du att få se Nicklas Barker (gitarr, sång), Anna Sofi Dahlberg (mellotron, sång), Jan Erik Liljeström (bas, sång) och Peter Nordins (trummor) som har varit med I bandet sedan starten, förstärkta med gitarristen Marty Wilson-Piper. 

SONIQ CIRCUS (SE)
SONIQ CIRCUS är bandet som tog initiativet till att starta upp Progressive Circus 2014, och spelade på festivalen tre år i följd. Det Lundabaserade bandet startade för drygt 20 år sedan och har släppt två grymma fullängdsalbum och en EP, men det är live som du får den kompletta Soniq Circus-upplevelsen.

Förvänta dig de bästa prog-ingredienserna, som snabba musikaliska vändningar, vackra melodier, instrumentala krumbukter i udda taktarter och en solid rockgrund. Inspirationen kommer från de stora progressiva rockbanden som Yes, King Crimson och Gentle Giant, men också modern metal som Dream Theater. 
 
På scen får du se Alexander Abrahamsson (sång), Marcus Enochsson (gitarr, sång), Marco Ledri (keyboards), Markus Nilsson (bas) och Christer Ugglin (trummor). Se lineupen framföra ”Inside the hourglass (3am)” på Progressive Circus 2016 

VAD: Progressive Circus pres. Anekdoten (SE) + Soniq Circus (SE) LIVE
NÄR: Fredag 29 april, 2022, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 395 kr (inkl. förköpsavg.) på nortic.se
ÅLDER: 13 år


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.