220203 : Mattias Alkberg (SE) LIVE - NYTT DATUM

Mattias Alkberg kommer till Babel den 3 februari!

MATTIAS ALKBERG (SE)
För ett tag sedan släppte Mattias Alkberg “Bodensia”, sin första soloskiva på tre år. Kritikerna gillade vad de hörde. GAFFA gav skivan toppbetyget fem stjärnor, HYMN hyllade med 8/10 och DN sammanfattade sitt betyg med “får det svåra att verka extremt enkelt”. Skivan var en succé helt enkelt. Nu flyttas höstens turné till våren 2021 som flyttats till hösten 2021 och nu våren 2022 och det kommer mer och nyare musik.

Alkberg själv kommenterade albumet “Bodensia” med att han och producenten Jonas Teglund “ville göra en skiva som skulle vara omöjlig att spela live. Trehänt piano, sång som spänner över fler oktaver än vad åtminstone dessa dödliga klarar”. Men en höstturné skulle det bli.

Sen hände det som hände Mattias Alkberg släppte en ny skiva “häxor” som är nästan ännu bättre. Det kommer att bli en mäktig spelning!

“Jamen det var ju just snyggt att turnén blev flyttad. Men den blev flyttad, inte inställd. Det är väl så en får tänka så en inte blir galen i isoleringen. Och så kan ni ju läsa “Med rätt att dö” några extra gånger i stället. Hoppas ni gillar den i alla fall.

Under tiden gör jag en ny skiva. Som släpps innan den flyttade turnén. Och turnén handlar om den i stället för “Bodensia”, som inte var gjord för att fungera live i alla fall. Och så slipper en i klä om de låtarna i rockskrud och slipper den freakshowen. Och alla blir glada. Win win, rent av. Så tack gud, eller vem/vad det nu är, för världsläget, äntligen går nåt min väg, det är så en får tänka.
Vänligen, Mattias Alkberg”

VAD: Mattias Alkberg (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 3 februari, 2022, 19:30, på scen 20:30.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 295 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Mattias Alkberg


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.