211028 : Hygge pres. Linn Koch-Emmery (SE) + Majorelle Blue LIVE

Linn Koch-Emmery kommer tillbaka till Malmö för att visa hur indierock ska låta när Klubb Hygge bjuder in till, just det, Hygge! Support: Majorelle Blue!

LINN KOCH-EMMERY
Sedan debuten 2017 har Linn Koch-Emmery snabbt etablerat en självklar plats på den internationella indiescenen. Nu har hon släppt sitt debutalbum Being the girl, som är ett lysande exempel på hur modern indierock kan låta 2021.

”För mig har låtskrivande alltid handlat mer om känsla än finess. I min värld är den bästa låten en plats där man kan gråta och springa samtidigt, som balanserar på gränsen mellan eufori och ledsamhet. Det här albumet innehåller allt ifrån rättframma gitarrpop-låtar, personliga känslohål till rakt av dagboksanteckningar och mörk humor med ironi som ett slags försök till självdistans” – Linn Koch-Emmery

Being the girl är uppföljaren till EP’n Waves från 2018, som bland annat ledde till utmärkelsen Framtidens Artist av P3 och Koch-Emmery’s första Europaturné med över 60 spelningar. Being the girl kan betraktas som tonsatta dagboksanteckningar som återspeglar delar ur hennes liv – från det att hon som 12-åring började lyssna på amerikanska och brittiska 90-talsband, lärde sig sina första ackord på en lånad gitarr, och blev besatt av tanken att någon dag få spela på Wembley – till händelser från de senaste åren.


MAJORELLE BLUE
Efter singeln ”Game Over” som bandet spelat in i äkta D.I.Y anda i sin egen replokal, samt ett gott mottagande av publiken i Berlin, så är Majorelle Blue äntligen på hemmaplan igen.

Med deras egna blandning av mjukt och hårt förs de ofta samman med indiepop och riot grrrl-scenen från det tidiga 90- och 00-talet. Några av deras egna influenser till musiken sträcker sig från Alvvays, Le Tigre, PJ Harvey, Mike Krol, Blur, Pixies, och Cocteau Twins.

Hittills har Majorelle Blue släppt två EPs och två singlar, de tre senare med det lokala skivbolaget Svart Kaffe Records. Bandet har blivit uppmärksammade på både svenska och utländska bloggar, lokala medier och spelats på radio i Berlin och Spanien. Live har de med sig en energiskt hemtrevlig närvaro och ett löfte om att indie fortfarande lever.

VAD: Linn Koch-Emmery (SE) + Majorelle Blue LIVE
NÄR: Torsdag 28 oktober, 2021, 19:00, på scen 20:00.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 140 kr, student 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Linn Koch-Emmery, Majorelle Blue

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.