211020 : MELÉN (SE) + Estrid Nyman (SE) LIVE

Den 20e oktober kommer MELÉN till Babel för att fira släppet av debut-EPn ‘Mind/Math‘. Det bli melankolisk indie-electronica med jazz-influenser och en grymt trevlig kväll! Support är Estrid Nyman!

MELÉN (SE)
MELÉN (Astrid Melén) är en Malmöbaserad artist, producent och kompositör just nu aktuell med debutsinglarna Pores och Out. Musiken hon skriver rör sig frimodigt mellan melankolisk indiepop och electronica, men flirtar samtidigt med jazz och avantgarde genom improvisatoriska inslag och rytmisk rörlighet.

Ljudlandskapet, som klingar elektroniskt men samtidigt är skapat av akustiska element, kan liknas vid artister som The Japanese House, James Blake och Bon Iver. På scen står hon för sång och piano samt rattandet av vokalpedaler och synthljud, men med sig har hon också Martin Liljeroth på elektroakustiskt slagverk och Albin Andersson på elbas. Debut-EP:n “Mind/Math” släpps i oktober 2021.

ESTRID NYMAN (SE)
Estrid Nymans musik kombinerar melankolisk postrock med ett elektroniskt sound för att uttrycka det som i ord tycks vara svåra att formulera.

Estrid är en soloartist och multiinstrumentalist som representerar sig själv hos skivbolaget 85C Recordings. Hon släppte sin debutsingel ‘Drive’ år 2018 som följdes upp av albumet ‘Flowers In May’ tillsammans med EPn ‘Sacrosanct’. I år släppte hon sitt andra album ‘Kill Girls’.


VAD: MELÉN (SE) + Estrid Nyman (SE) LIVE
NÄR: onsdag, 20 oktober 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 80 kr, student 50 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr, student 70 kr.
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Melén, Estrid Nyman


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.