201009 : I'm Kingfisher (SE) LIVE - RELEASEFEST - Support: Great Western Road + L.T. Fisk

I’m Kingfisher släpper nytt album och firar tillsammans med vännerna Great Western Road och L.T. FiskBabel!

I’M KINGFISHER (SE)
Indie/folk-artisten I’m Kingfisher (Thomas Jonsson) står i startgroparna för nytt skivsläpp. I oktober kommer hans avskalade och countryfärgade sjunde soloalbum “The Past Has Begun” (Fading Trails Recordings), en skiva som gästas av bland andra Amanda Werne från Slowgold och Vilma Flood. Första singeln Pocket Soul hissades av bland andra Håkan Steen på Aftonbladet, brittiska Clash och kanadensiska The Revue.

Förra albumet, den två år gamla Transit, dominerades av samarbeten med Martin Hederos och nådde både NPR: All Songs Considered och KEXP’s Song of the Day. Detta möjliggjorde intensivt turnerande, främst i Skandinavien men även ute i Europa, bl a på Sthlm Americana Festival, Rouch Trade Nottingham, Malmöfestivalen och Sommarscen Malmö samt inte minst att han öppnade för Kevin Morbys konsert just på Babel. 2014 nämnde brittiska Uncut honom som en av “Europe’s Hidden Prizes”. Det här blir hans första offentliga spelning sedan en finlandsturné i januari.

“a beatific effort from the Scandinavian talent” – CLASH (UK)

“Is proof that Jonsson is Sweden’s best kept secret… captures the quiet intimacy of a rainy day when he sings” – The Revue (CA)

GREAT WESTERN ROAD (SE)
Great Western Road är en alt country-duo från Kristianstad/Malmö som sjunger om olycklig kärlek, ensamhet och konflikten mellan stad och landsbygd. Influenserna är starkt rotade i 60- och 70-talscountry, men återfinns även hos samtida musiker såsom Lucinda Williams och Daniel Romano. 2018 kom “The Åsum Demo” och detta blir bandets andra spelningen i Malmö sedan debuten på Mässingshornet.

L.T. FISK (SE)
L.T. Fisk bor i Arlöv och sjunger sånger. L. T. Fisk säger: “Ty sången är ett moln i vilket vi lånar och delar, i vilket vi glömmer och upphöjer allt som blivit sagt och gjort upp på jorden. Och när vi säger mörker menar vi brist på kärlek och det som är heligt är föralltid lågt och fult och smutsigt och i oss hälls en flytande kärna av ömhet. En sång som aldrig hörs finns ändå. Denna sång som aldrig hörs, öppnar hela meningen till varför sången måste finnas. Ty endera dagen blir den som aldrig hört denna sång, den perfekta följaren av sång”.

VAD: I’m Kingfisher (SE) LIVE – RELEASEFEST – Support: Great Western Road + L.T. Fisk
NÄR: Fredag 9 oktober, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 50 kr – boka ditt bord på boka@babelmalmo.se
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: I’m Kingfisher, L.T. Fisk


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.