170225 : Zacke (SE) LIVE - Support: Gonza-Ra (SE), Immunförsvaret (SE) + KLUBB

En av Svensk hiphops bästa textförfattare, nyligen grammisnominerade Zacke kommer till Babel!

ZackeZACKE (SE)
När Luleårapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen gjorde han det med välvässad penna, akrobatisk tunga och personligt uttryck. Sakta men säkert etablerade han sig även som en av landets bästa textförfattare. Zacke är en av få som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier.

Med två album i bagaget har Zacke sparkat in dörrar och gett fingret till storstadsnormer, men även öppnat upp dörrar för andra med liknande bakgrund.

På det tredje albumet, Fattigkussen, berättar Zacke sina absolut viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Både utflyttade och kvarvarande.

Nu är han Grammis-nominerad x2 och kommer äntligen till Babel!
https://www.facebook.com/zackemusik
http://www.zackemusik.se/

Gonza-RaGONZA-RA (SE)
Trots det allt som oftast långsamma soundet på de verk som släpps ut av Gonza-Ra så är det totala motsatsen när det gäller att släppa sidoprojekt, videos, klädkollektioner & gästverser. Efter att stängt ner sommaren med videon till singeln ”SLOMO” är Gonza-Ra tillbaka med det efterlängtade albumet ”CHIEF JOSEF”!

Den superproduktiva 22 åringen får nu åka på sin första Turné. Värmer upp scenen åt Luleålegenden Zacke men bockar även av ett gäng egna datum. Turnén startar uppe i Riksgränsen men redan den 25e februari ser du honom på Babel här i Malmö.

ImmunförsvaretIMMUNFÖRSVARET (SE)
Duon Immunförsvaret lämnade Norrbotten i unga år med förhoppningen att göra världen till sin lekplats och musiken till sitt levebröd. Drömmen tog dom över en handfull kontinenter som gav många nya musikaliska perspektiv. Dom har ackompanjerat likbränningar vid Ganges och barslagsmål i Dublin, rest med en cirkus i Latinamerika, spelat flöjt med tibetanska munkar, dragspel på hiphop-klubbar i London, och oud på polisförhör i Istanbul.

Ibland blev dock lekarna till blodigt allvar och levebrödet behövde tidvis drygas ut med förvärvsarbete på äppelodlingar, cigarrfabriker vingårdar och och strutsfarmar. Med tiden så förlorade livet på luffen sin tjusning, och en bofast tillvaro i Sverige kändes alltmer exotisk. Väl hemma hade borgare och bankirer härjat fritt i åtta år och dom kom hem till ett belägrat Norrbotten, ett nedmonterat välfärdssystem och en bostadsbubbla redo att spricka. Immunförsvaret följde folkströmmen in i Stockholms lejongap och började det mödosamma arbetet med att spela in en systemkritisk popskiva.
https://www.facebook.com/immunforsvaret/

Slackin Crewchampagnemammis & ¯\_()_/¯ (SLACKIN’ CREW)
Duon, som är en del av kollektivet Slackin’ Crew, håller dig sysselsatt under kvällen. En kavalkad av stökig hiphop, len r&b och någon form av mousserande dryck. ¯\_(ツ)_/¯ (Katrineholm) och champagnemammis (Åtvidaberg) bidrar mer än gärna till kvällen där landsorten visar hur det blir litty af.

Presenteras i samarbete med Slackin’ Crew.

VAD: Zacke (SE) LIVE + KLUBB
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 25 februari, 20:00, på scen 21:00
SUPPORT: Gonza-Ra (SE), Immunförsvaret (SE)
DJs: champagnemammis & ¯\_(ツ)_/¯ (SLACKIN’ CREW)
FÖRKÖP: 140 kr (inkl. förköpsavg.), student 100 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter.
I DÖRREN: 150 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Zacke, Gonza-Ra, Immunförsvaret