150411 : Christian Kjellvander (SE) LIVE - Support: Cajsa Siik (SE)

En av Sveriges mest innerliga och tankeväckande artister, Christian Kjellvander, kommer till Babel med sin Leonard Cohen inspirerade folkrocks-country.

Christian KjellvanderCHRISTIAN KJELLVANDER (SE)
En Subaru Forrester längs Sveriges landsvägar. I bagageluckan ligger hörnstenen på det nya verket, en gitarr med kopplingar till Leonard Cohen. En gitarrförstärkare med rötter i den amerikanska myllan och en röst lika djup som ärligheten i texterna.

På den andra sidan Atlanten har man hyllat, romantiserat, mystifierat de strävsamma. Även vi har haft våra. Christian är här och nu, hos oss.

Efter att ha slagit rot på fler platser än låtar på albumet har han landat. I ett missionshus i Södermanland, som är hem åt både familj och den inspelning som växte fram i kyrksalen. Ackompanjerat av stråkar, blås samt familj och vänner har The Pitcher mejslats ur textlappar, toner och minnen.

Efter återförening och turné med genombrottsbandet, tre år efter The Rough And The Rynge. Ur verkligheten hos en man som förlorat en bror och vunnit en son. Det är snyggt, moget och väldigt angeläget.

Cajsa SiikCAJSA SIIK (SE)
Från NME till Clash till BBC6 till VICE till Gaffa till P3 till PSL – alla hyllar Cajsa Siiks nya album “Contra”. Singeln “Higher” har snurrat i 9 veckor på P3 och passerade nyss 125 000 streams på Spotify.

”Kalla Higher en tripp, ett tillstånd, en möjlighet, drömvärld eller en utopi där man lyckas klättra ur sin karga narcissistiska medvetenhet, till en plats där meningen med tillvaron endast är att existera. Där finns ingen ånger eller skuld, inga hämningar som hindrar oss från att förstå. En plats där inga hjärtan behöver slås vakt om.”Cajsa Siik

I samarbete med FONO Produktion

VAD: Christian Kjellvander (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 11 April 2015, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Cajsa Siik (SE)
FÖRKÖP: 150 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 160 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: christiankjellvander.com
SPOTIFY: Christian Kjellvander