150409 : Terrible Feelings (SE) LIVE - Releasefest + Black Temple (HBG), Nightmen (MÖ), True Moon (MÖ)

Malmöbandet Terrible Feelings släpper ny skiva och firar det med pompa, ståt, fanfarer och profaniteter.

Terrible FeelingsTERRIBLE FEELINGS (MÖ)
De startade 2009 på en svartklubb i tron om att de skulle kunna göra något extraordinärt. Paffa blev de när första inspelningen blev just tillräckligt extraordinär för att kunna släppas som demo i april 2010. Efter ett gäng spelningar, även de extraordinära, släppte bandet sin första singel i april 2011. Sedan dess har de släppt tre singlar, en LP (Shadows) på olika bolag i Tyskland, USA, Kanada och Sverige, och dessutom en singelsamling i Japan.

Terrible Feelings har åkt på flera turnéer i Europa, USA och Sverige, och delat scen med band som Raveonettes, Imperial State Electric, Fucked Up, The Babies, m.fl. De åkte även med Refused som förband i Europa. När folk placerar Terrible Feelings i ett musikaliskt fack brukar det heta garage pop, proto punk, gloomy surf, country, 70-talsrock, osv…

I april 2015 släpps TREMORS, bandets andra fullängdare. Den är inspelad av Joakim från MF/MB/, mastrad av Linus Element (Goat, etc) och har fantastisk artwork av Robert Hurula. Den släpps av Punks Only (SWE), Sabotage (GER) och Deranged (USA/CAN).

Med en ny basist (igen) är bandet redo att åka på turné med Modern Life Is War genom ett slutsålt Europa, men först en brakfest på Babel med fantastiska förband.

Black TempleBLACK TEMPLE (HBG)
Explosiv och extrovert powerpunk med hårdrock i hjärtat. Lägg till Cult of Luna och Nivana i mixen. Voilá: Black Temple. Under 2014 uppmärksammades bandet av Anders Fridén (In Flames) vilket ledde till albumet It All Ends. Skivan släpps under 2015 på Anders egen ettiket Razzia Notes och är inspelad & medproducerad av Magnus Lindberg från Cult of Luna!

NightmenNIGHTMEN (MÖ)
I ekot mellan Möllan och Norra Grängesbergsgatan, ur dimman av 3,5’or och TV-kvällar föddes Nightmen. Cee Cee, Candy, Dirk och Pops har rötter i Malmöakter som Yast, Terrible Feelings och MF/MB/ men Nightmen är något helt annat. Som Ramones, med fuzz och mindre kontroll.

TRUE MOON (MÖ)
Ett helt nytt band från Malmö. Detta är deras första spelning. Ingen vet hur de låter. Men alla vet att det är sjukt bra. De har inte ens en bild. Tre personer. No fuss.

VAD: Terrible Feelings (SE) LIVE – Releasefest
NÄR: Torsdag 9 april, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Black Temple (HBG), Nightmen (MÖ), True Moon (MÖ)
FÖRKÖP: 100 kr på Rundgång (Kristianstadg. 14) i Malmö samt emues.com
ENTRÉ: 100 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: terriblefeelings.com
SPOTIFY: Terrible Feelings