141011 : Blackbird Blackbird (US) LIVE - Support: Summer Heart (SE)

Blackbird Blackbird kommer till Babel med sin magiska och drömska chillwave.

Blackbird BlackbirdBLACKBIRD BLACKBIRD (US)
Blackbird Blackbird från San Francisco har skapat sin underbart drömska chillwave sen 2010. Som lyssnare omges vi av ett värmande ljus som sakta för oss in i ett harmoniskt medvetande. För en stund glöms allt vad verklighet heter och vi får en glimt av en värld där mörker, misär och orättvisor inte existerar. Det är en fantastisk plats som vi önskade att vi aldrig skulle behöva lämna.

På kort tid släppte Blackbird Blackbird debutalbumet “Summer Heart” och uppföljaren “Halo”, vilket gav rejält internationellt genomslag. Sedan dess har Maramag vårdat karriären väl, med 2012 års EP Boracay Planet som fantastisk höjdpunkt hittills i karriären. I våras släpptes så “Tangerine Sky” som bara ytterligare uppvisar Maramags fantastiska känsla som gitarrist, melodibegåvning, sångare och producent.

Välkomna till Babel för att uppleva något alldeles speciellt med Blackbird Blackbird.

Summer HeartSUMMER HEART (SE)
Summer Heart är ett musikprojekt lett av svenska David Alexander. De senaste 12 månaderna har varit otroligt händelserika för lo-fi/dreampopproducenten. Hittills mest uppmärksammad i USA, men efter att H&M och Fred Perry’s Subculture flera gånger plockat upp hans musik börjar nu också Europa få upp ögonen för Summer Heart.

Efter ett antal singelsläpp 2013, släppte Summer Heart singeln U Got All I’m Looking 4 tidigare i år. Sedan dess har han varit en av de mest bloggade artisterna på Hype Machine och blivit uppvaktad av trendsättare som The Guardian, VICE Magazine och Record of the Day.

Utrustad med MGMTs originalitet, Empire of the Suns minnesvärda hooks och PNAUs mass appeal, tilltalar Summer Heart ett stort spektrum – från de som gillar elektronisk musik till de som lyssnar på indiepop.

VAD: Blackbird Blackbird (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 11 Oktober, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Summer Heart (SE)
DJs: Tereza Franzén (Ladyfest) & Malin Nordström (Mint Mag)
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: facebook.com/BlackbirdBlackbirdSF, soundcloud.com/blackbirdblackbirdsf
SPOTIFY: Blackbird Blackbird, Summer Heart