140415 : Carlou D (SEN) LIVE - Support: José Pereelanga (KON/SVE) - FLYTTAD TILL VICTORIATEATERN

Konserten med Carlou D har flyttats till Victoriatetatern. Köp din biljett här.

Carlou DCARLOU D (SEN)
Ibrahima Loucard (aka Carlou D) föddes 1979 och växte upp i en av Dakars förorter. 2002 uppmärksammades han av Senegals slagkraftiga politiska rappare, Didier Awadi, som bjöd in honom att vara med i gruppen Positive Black Soul, landets första, och utan tvekan mest framgångsrika hiphop grupp. Med PBS turnerade Carlou världen runt, ( bl.a. i Sverige via Selam) och antog en ton som talade ut om sociala missförhållanden och politiska situationer . ”Den del av hiphop som jag har behållit i min musik är modet att vara direkt ”, säger Carlou.

2004 lämnade han bandet, då medlemmarna i Positive Black Soul gick sin egen väg. Han blev då den viktigaste aktören i Bintou Wéré, den första afrikanska operan som gick ut på världsturné .

Numera är han soloartist och leder ett 7-manna band, med 4 album i ryggen. Carlou D fanns även med bland de artister som hyllade Youssou N’Dour under polarprisgalan i Stockholm i augusti 2013, tillsammans med Neneh Cherry framförde han ”Seven Secconds”.

Den nya CD:n ”A New Day” är inspelad mellan Dakar och Stockholm, producerad av svenska musikern och producenten Andreas Unge med gästspel från bland andra Eagle Cherry. Andra internationella musiker som deltar på produktionen är Abdoulaye Lo (trummis i Youssou Ndour), Jesper Nordenström (svensk pianist, organist, keyboardist, producent och kompositör), Thomas Eby (svensk slagverkare och sångare känd från Hoffmaestro och Calle Real).

Under våren är Carlou D på turné tillsammans med Habib Koité (MALI) och vi är glada att han gör ett kort stopp på Babel för att bjuda på sin fantastiska musik.

Line Up i Malmö:
Carlou D: Lead vocals, Guitar
Andreas Unge: Bass
Thomas Eby: Percussion
Måns Block: Drums
Martin Landström: Keyboard

José PereelangaJOSÉ PEREELANGA (KON/SVE)
José Pereelanga (Kongo Kinshasa/Sverige) är aktuell som soloartist med nytt material. Vackra melodier, känslighet och originalitet kännetecknar det nya materialet, liksom ett djupt personligt engagemang. Sångaren/kompositören själv talar om att han skapat musiken med “ögonen öppna för verkligheten och hjärtat fyllt av hopp. Jag längtar efter en ljusare framtid för Kongo och för Afrika”. En djup förankring i den kongolesiska musiktraditionen möter influenser från jazz, flamenco, reggaeton och nordisk folkton. Från generation till generation. Med tidlös, modern rumba, ett otroligt sväng och en röst utan motstycke placerar José sig som en värdig arvtagare till såväl Madilù som Rochereau, två av Afrikas största sångare genom tiderna. José Pereelanga bjuder in oss till sitt musikaliska universum, sin vardag, sitt ursprung.

2014 är José aktuell med sitt första album och kommer ses och höras i Sverige och Världen framöver…. En värdstjärna med ambitioner!

Konserten presenteras i samarbete med Fono Produktion, Mix Musik & D’tours.

Konserten med Carlou D har flyttats till Victoriatetatern. Köp din biljett här.