140404 : Oddjob (SE) LIVE - Support: Meraki Quartet (SE)

Fantastiska jazzbandet och Grammis-vinnarna Oddjob är äntligen tillbaka på Babel för att bjuda oss på en fantastisk konsert.

OddjobODDJOB (SE)
Oddjob har under det senaste decenniet vuxit fram till att bli ett av Sveriges mest originella, innovativa och väletablerade jazzband. När de nu turnerar i samband med släppet av en ny dubbel-liveskiva (inspelad i Bremen, Tyskland) framförs både deras särpräglade originalmaterial och originella versioner av andras låtar, (bl.a. från kritikerrosade albumet Clint som blev utnämnd till årets jazzskiva 2010 av brittiska Sunday Times.)

Oddjob har varit aktiva som grupp sedan 1997 (18 år!) och har gett ut 6 hyllade studioalbum. Medlemmarna har alla digra meritlistor och har jobbat med svenska och utländska artister i många olika genrer. De hörs också på en stor del av soundtracket till den svenska storfilmen ”Hundraåringen”. Alla Oddjobs album har blivit grammisnominerade och de har vunnit två gånger, senast för bästa barnalbum 2013 (Jazzoo, deras senaste studioalbum).

Men det är live de är i sitt rätta element, där de sträcker ut, vrider och vänder på materialet, och deras styrka som band visas. Med sin variationsrikedom, dynamik och ett sound som kan skifta från melankolisk akustisk luftighet och elektroniska klanger till rå psykedelisk funk på ett ögonblick, har de en spännvidd som få andra band. De kombinerar uttrycksfulla soloinsatser med ett kollektivt improviserande som tar lyssnaren på en resa som kan leda i princip var som helst.

Oddjob är:
Goran Kajfes – trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson – saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss – elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson – piano, orgel och synth
Janne Robertsson – trummor, slagverk

Meraki QuartetMERAKI QUARTET (SE)
Meraki Quartet är en ensemble med fyra medlemmar, bestående av:
Martin Lundquist (piano, Sverige)
Ramune Jasin (saxofon, Litauen)
Christian Pfeifer (kontrabas, Sverige)
Stefan Schneider (trummor, Tyskland)

Det möttes inom Malmös jazzscen och ligger stilistiskt någonstans mellan contemporary, modern och skandinavisk jazz. Deras olika musikaliska bakgrunder och egenskaper smälter samman i denna kvartett, skapar en unik klang och tar publiken på en musikalisk resa genom sina sagoaktiga kompositioner.

Konserten presenteras i samarbete med Fono Produktion och Jazz i Malmö.

VAD: Oddjob (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 4 April, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: Meraki Quartet (SE)
FÖRKÖP: 200 kr (inkl. förköpsavg.), student 160 kr (inkl. avgift) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 200 kr, student 160 kr.
ÅLDER: 13 år
WWW: oddjob.cd
SPOTIFY: Oddjob