130609 : Peter Murphy Celebrates 35 years of Bauhaus - Support: RA (SE)

För att fira att det nu är hela 35 år sedan kultförklarade Bauhaus bildades har bandets frontman Peter Murphy gett sig ut på en tre månader lång turné med sitt band… en turné där de enbart kommer att framföra Bauhaus-låtar!

Peter MurphyPETER MURPHY Celebrates 35 years of Bauhaus
Bauhaus var en brittisk musikgrupp som bildades i Northampton i England och spelade en sorts mörk postpunk. Deras debutsingel “Bela Lugosi’s Dead”, som kom ut 1979, blev dock den stora förebilden för hur goth skulle låta och Bauhaus anses av många vara det första riktiga goth-bandet.

Bandet blev riktigt stort redan med sitt debutalbum “In The Flat Field” som tog sig till förstaplatsen på independent-listan, men de splittrades redan 1983.

1998 gjorde de en kort återförening och 2005 återförenades bandet igen. 2008 gav de ut sin sista skiva och splittrades därefter.

Sedan 2006 har Peter Murphy framfört enstaka Bauhaus-låtar live, under sina solokonserter, men det är först nu han känt att tiden varit mogen för en ny turné med enbart Bauhaus-låtar; något som många, såväl gamla som nya fans, verkligen har längtat efter.

KOMBOBILJETT: Eftersom vi lyckats boka två stora favoriter ger vi er nu möjligheten att se både Blixa Bargeld och Peter Murphy på Babel under en och samma helg till rabatterat pris.

RARA (SE)
Sedan RA laddade upp två demos på Youtube för 1 år sedan har det bubblat och sprakat ordentligt kring detta Malmöband. Utan att själva lyfta ett finger har spelningarna haglat och ni som sett dessa herrar live vet att detta är början på något stort. Med en purfärsk debut EP i ryggen kommer RA bjuda in er till en psychadelisk kraut-transupplevelse. RA hämtar influenser från band som Spacemen 3, Jesus & Mary Chain, Dead Skeletons och Bauhaus. Just därför känns det givet att RA öppnar för Peter Murphy denna afton. Kom i tid och missa inte denna chans.

VAD: Peter Murphy Celebrates 35 years of Bauhaus – Performing solely Bauhaus material
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Söndag 9 Juni, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: RA (SE)
FÖRKÖP: 260 kr (inkl. förköpsavg.). Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18).
BLIXA BARGELD + PETER MURPHY: 420 kr (inkl förköpsavgift) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 260 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: petermurphy.info
SPOTIFY: Peter Murphy, Bauhaus