130426 : Fields of The Nephilim (UK) LIVE - Support: Dark Side Cowboys (SE) - OBS! Slutsålt. Inga biljetter släpps i dörren

Fields of the Nephilim bildades i England 1984 och är ett av världens genom tiderna största gothrockband. De har inte spelat i Sverige på 26 år och vi är stolta över att välkomna dem till Malmö och Babel.

FIELDS OF THE NEPHILIM (UK)
Soundet vid Fields of the Nephilims start blandade in element som hårdrock och psykedelisk rock och bestod av ett bas- och gitarrdrivet sound samt McCoys growlande sång. Texterna flörtade gärna med mesopotamisk mytologi, Cthulhu och kaosmagi.

Under spelningar var bandmedlemmarna ofta associerade med karaktärer från Sergio Leones “spaghetti-western”-filmer och bar allt som oftast cowboykläder och ett väderanpassat utseende vid fotosessioner. Frontmannen Carl McCoy lämnade bandet 1991, för The Nefilim, men bandet åteförenades kring millennieskiftet och släppte singeln “Pettitt One More Nightmare (Trees Come Down)”.

Samma år bokades de till Arvikafestivalen, där de skulle göra sin första Sverigespelning sedan 1991, men mängder av besvikna festivalbesökare möttes av beskedet att spelningen ställts in.

På senare år har Fields of The Nephilim släppt skivan Mournin Sun, som hyllats av både kritiker och fans, samt gjort ett fåtal, men väldigt välbesökta, spelningar runt om i världen. Bandet är kända för att vara oerhört kompetent live och deras senaste framträdanden kan närmast beskrivas som en hitparad inramad i en mäss-liknande stämning. Dock har de, till de svenska fansens besvikelse, inte framträtt i Sverige på väldigt länge. Frontmannen Carl McCoy har däremot gästspelat med svenska blackmetalbandet Watain, något som väckte stor uppmärksamhet då McCoy inte varit känd för att vara någon som gör den typen av utspel.

Så vitt vi vet har de inte varit i Sverige sedan 1987, då de, enligt uppgift, uppträdde i Jönköping. Det är därför med extra mycket stolthet vi nu vågar gå ut och berätta att Fields of the Nephilims äntligen kommer till Sverige för första gången på 26 år!

DARK SIDE COWBOYS (SE)
Med ett unikt sound, byggt på norrländskt vemod och gränsöverskridande musikaliska idéer, slog Dark Side Cowboys världen med häpnad redan med debutalbumet “The Apocryphal” som kom ut 1995.

Nu, med 20 år på nacken, sex album och hundratals spelningar runt om i Skandinavien i bagaget, är Dark Side Cowboys ett av Sveriges främsta och mest uppskattade band bland fans av alternativ rock och i synnerhet hos gothpubliken.

Detta rutinerade liveband lämnar sällan någon oberörd, med sina stämningsfulla och dynamiska framträdanden, vilket de senast bevisade för Malmöpubliken på förra årets stora nostalgifest på Babel.

VAD: Fields of The Nephilim (UK) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 26 April, 19:00, på scen 20:00
FÖRKÖP: OBS! Slutsålt. Inga biljetter släpps i dörren
I DÖRREN: OBS! Slutsålt. Inga biljetter släpps i dörren
ÅLDER: 13 år
WWW: fields-of-the-nephilim.com, facebook.com/FieldsOfTheNephilim, newgolddawn.com, darksidecowboys.com
SPOTIFY: Fields of The Nephilim