101128 : Will Kimbrough (US) LIVE

I Sverige är Will Kimbrough mest känd som den där mästergitarristen Rodney Crowell har med sig på turné, som producent av Willy Clay Bands debut “Rebecca drive” och Annika Fehlings senaste ”Fireflies”.

Will Kimbrough I USA är Will erkänd som en av finaste musiker, låtskrivare, producent och artister americanan har att erbjuda. Han har fått utmärkelsen “the instrumentalist of the year” på den årliga AMA-galan i konkurrens med musiker som Buddy Miller och Al Perkins. Will har lagt sin hand på massor av uppmärksammade skivor samtidigt som han släppt sina egna lika hyllade skivor. Den senaste heter “Wings” som slåss i toppen på diverse americana-listor i USA. Det har varit ett av våra första val att få hit Will på turné med sin egen musik. Will kommer turnera med ett band bestående av WCBs Örjan Mäki och Björn Pettersson samt trummisen Erik Palmqvist.

Will Kimbrough“A smart, deserving songwriter. A well-kept secret”
-Parke Puterbauh, Rolling Stone

“Father, friend, singer, songwriter, poet, producer, musician,
collaborator, tireless worker, reader, free thinker, fox-hole buddy,
and INSPIRATION are some of the attributes that come to mind when
I think of Will Kimbrough. Perhaps the best thing I can say about
Will Kimbrough is this: When I grow up I want to be like him.”

-Rodney Crowell

I samband med turnén lanserar Rootsy den första i en samling miniboxar med americana artister från USA. Artister som har nått framgång och högsta status i sitt hemland men som den skandinaviska publiken aldrig riktigt fått chansen att bekanta sig med. Projektet kallas ”Rootsy Approved – introducing americana music in Scandinavia” och Will Kimbrough blir först ut att presenteras i vol. 1.

VAD: Will Kimbrough (US)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Söndag 28 november klockan 19:00–23:00 på scen 20:00
ENTRÈ: 180 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 200 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år
WWW: willkimbrough.com, myspace.com/willkimbroughmusic
SPOTIFY: Will Kimbrough