101002 (1) : Red Sparowes (US) LIVE - Support: Head Of Wantastiquet (BE)

Amerikanska postrockarna i Red Sparowes har bakgrund i band som Isis, Angel Hair, Halifax Pier och Neurosis. Nu tar de med sig Head of Wantastiquet från Belgien till Babel och kommer bjuda på en mörk men ack så fantastisk kväll.

Red SparowesÅret är 2003 när tornadon blåser in över den amerikanska västkusten. I samma stund skriver LA-postrockarna Red Sparowes på ett skivkontrakt med Neurosis skivbolag, Neurot Recordings. Inte så konstigt kanske med tanke på medlemmarnas rötter och tillhörighet i andra band som Isis, Halifax Pier, Samsara, Angel Hair, Pleasure Forever och Neurosis.

Det är ett fruktat dynamiskt band, med Bryant Clifford Myer i spetsen, som ska möta lyssnarna. Långa sjok av gitarrer staplade på varandra bildar en nästan hypnotisk känsla av att driva planlöst utan fotfäste, och om Stefan Jarls modstrilogi skulle spelats in i USA hade detta kunnat vara det perfekta soundtracket. Ångesten vilar runt hörnet och du är förmodligen utan all räddning. Apoteken är länsade och sjukhusen är övergivna. Mörka askmoln har tornat upp sig och vi har inte sett solen på decennier. Det här kan bli höstens mörkaste och mest magiska kväll. Du kommer att älska Red Sparowes om du inte redan gör det.

Bandets senaste album “The Fear Is Excruciating, But Therein Lies The Answer” släpptes i april detta år.

VAD: Red Sparowes (US)
NÄR: Lördag 2 oktober, kl 19:00 på scen kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 120 kr i dörren
SUPPORT: Head Of Wantastiquet (BE)
DJ: A Tenderversion Recording
ÅLDER: 13 år, 20 efter kl 23:00
WWW: redsparowes.com, myspace.com/redsparowes, myspace.com/headofwantastiquet, tenderversion.com
SPOTIFY: Red Sparowes