100505 : HANDEN PÅ HJÄRTAT - Mattias Alkberg & Kristian Anttila

Vi kan nu presentera 2 artister som med det svenska språket som vapen har erövrat många bultande indiehjärtan. Först den eminente Mattias Alkberg, som i egen hög person personifierar den svenska punken och musikkreativiteten, genom sina soloskivor och som sångare i The Bear Quartet, dessutom den lika eminente Kristian Anttila som med hjärtat utanför kroppen brukar ta listorna i besittning.

Kristian Anttila2003 var året då himlen föll ner. Kristian Anttila släppte sitt debutalbum ”Natta de mina”. Han kom från ingenstans med en skiva som både slog och smekte, ifrågasatte och provocerade. 2005 följde Kristian Anttila upp med det kritikerrosade albumet ”Innan bomberna”, förstasingeln ”Paul Weller” blev en stor radiosuccé. Sommaren 2008 kom Kristians tredje fullängdare ”Lille Napoleon” och ännu en gång levererade han ett gäng oerhört starka låtar, fyra av dem intog Trackslistan, en blev sommartoppsetta.

Kristian Anttila har sedan starten 2003 avhandlat i stort sett varenda festival och spelställe i vårt avlånga land. Och tog klivet in i medvetandet hos en större skara människor. Året är nu 2010 och inspelningarna av det kommande, ännu obetitlade albumet har nått sitt slutskede. Enligt uppgift är Kristians första riktiga tema-album ämnat att släppas i slutet av april. Svärmorsdrömmen alternativt den uppviglande provokatören som han tidigare benämnts som, avslutar under maj månad årets första upplaga av Handen på Hjärtat.

Mattias Alkbergs senaste skiva heter “Nerverna”. Det är hans fjärde skiva om man bortser från alla han gjort och gör med The Bear Quartet.

Mattias har plockat ihop de allra bästa som finns av depressiv sextiotals-schlager och rockabilly och Modern Lovers-punk. För det är lite så det låter och det är ungefär det man får om man går och kollar på Alkberg och hans band. Det blir låtar från skivorna med Mattias Alkberg BD/MABD. Och lite väl valda covers.

Och det grymma är att man själv kan välja om man vill bugga, poga eller låta tårarna droppa. Det är musik för alla som har ett känsloliv.

Handen på hjärtatHanden på Hjärtat arrangeras av Live Nation och Luger sedan 2008 och klubbturnén åker nu ut på landets vägar för fjärde gången i ordningen. Tidigare medverkande artister är: Hästpojken, Steso Songs, The (International) Noise Conspiracy, Franke, Deportees, Jonathan Johansson & Gustaf Spetz, Kocky, Jonas Game, Kleerup, Pascal, Juvelen, Vapnet, Mattias Alkberg, Invasionen, Name The Pet och Cristian Dinamarca. Städer, spelställen och artister har bytts ut, men konceptet består: landets mest intressanta artister på landets bästa klubbar.

VAD: Handen på hjärtat – Mattias Alkberg & Kristian Anttila
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Onsdag 5 maj klockan 19:00–23:00, på scen 20.00
DJ: Fanny & Alexander
ENTRÈ: 105 kr, 75 kr för studenter + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på tickster.com alternativt på Malmö Skivhandel (Storgatan 25) & Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 120 kr, 90 kr för studenter  i dörren = maila till student@babelmalmo.se.
ÅLDER: 13 år, efter 23.00 20 år
WWWhandenpahjartat.se, kristiananttila.com, myspace.com/kristiananttila, mabd.se, facebook.com/pages/HANDEN-PA-HJARTAT/179456440924