100324 : Moto Boy (Live) Support: rainkid

Vi har väntat ända sedan 2008 på att Moto Boy ska släppa nytt album. Nu händer det äntligen, Lost In The Call släpptes den 3 mars och vår allra mest skönsjungande enmansgosskör ger sig ut på våra vägar. Den 24 mars kommer Moto Boy till Malmö och spelar på Babel.

Moto BoyMoto Boy är Oskar Humlebo, en norrlänning som dök upp på den svenska musikscenen 2006-2007 med sin fantastiska röst och självklara utstrålning som imponerat stort på konsertpubliken runt om i landet. Operaish sång med höga ensamma toner på hårdrocksgitarr. Collapsing opposites hela tiden. David Lynch och Jeff Buckley-vibbar. Moto Boy är en enmansgosskör som från början drog ut för att erövra världen med sin gitarr och magnifika sångröst. Den senaste tiden har vi sett honom med ett helt band, ofta även ackompanjerad av finaste stråkmusiker.

I januari 2008 släpptes den självbetitlade fullängdsdebuten vilken mottog fina recensioner runt om i Sverige. Och nu är han tillbaka med nytt album. Den 3 mars 2010 släpps albumet “Lost In The Call” och innehåller totalt 10 låtar som alla plockar fram stora känslor. De får oss att kliva ur livet och betrakta det lite från sidan. Njuta av galenskapen och allt det underbara, kanske skratta lite åt allvaret.

Vinnare av förbandsplatsen som togs fram i samarbete med Live nation och Opening Act blev rainkid som öppnar med sin Silvio Rodriguez, Pink Floyd, Radiohead, Soundgarden, Ane Brun – influerade pop/rock.

VAD: Moto Boy (Live) Support: rainkid
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Onsdag 24 mars klockan 19:00–23:00, på scen 20.00
DJ: Martin Thörnqvist (Songs I Wish)
ENTRÈ: 145 + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på tickster.com alternativt på Malmö Skivhandel (Storgatan 25) & Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 160 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år, efter 23.00 20 år
WWW: openingact.se/event/motoboymalmo, motoboy.se, myspace.com/motoboymusic, myspace.com/rainkidspace