130418 : KICK-START - Tontine, Negative Nancy, Browsing Collection, The Bandettes

KICK-START presenterar som vanligt de bästa lokala livebanden på Babels fantastiska scen.

THE BANDETTES – 22:30
Ångvisslan tutar, dammet yr, och tåget avgår söderut. The Bandettes bjuder er med på en resa genom gyllene rapsfält, böljande ängar och strömmande vattenfall. Flyttfåglarna flyger förbi burna av historiens vingslag, och västkustens salta havsluft strömmar in genom det öppna fönstret. Melodier som inte släpper taget ackompanjeras av tågets rullande rytm och vävs samman med innerlig stämsång.
Malmökvartetten kastar sig säkert mellan lek och allvar, hämtar inspiration från jazz och folk, och landar tryggt i en egensinnig Americana-pop med ett svagt nordiskt skimmer. När våren börjar övergå i sommar släpps deras debutskiva för att bli sommarens soundtrack, och vi är många som längtar.”
http://thebandettes.com/
https://www.facebook.com/TheBandettesmusic

BROWSING COLLECTION – 21:40
Fet, tight käftsmäll” är en av de beskrivningar som gjorts på Browsing Collections musik. Bandet består av fyra unga brudar från Skaraborgstrakten som sedan några år tillbaka spelar punkig trallrock med inslag av metal. Denna energiska kvartett ger alltid järnet på scen och har inte bara hunnit spela på GetAwayRock och Siesta!-Festivalen utan även tagit emot ett stipendium av Stim och kommit långt i Sveriges största musiktävlingar. Under denna tid har de även släppt två skivor, en singel och bytt sångerska två gånger, och nu finns det inget som står i vägen för Browsing Collection!
https://www.facebook.com/BrowsingCollection

NEGATIVE NANCY – 20:50
Negative Nancy är en poprockande kvartett med ska-influenser som har sitt fäste i Ystad, södra Skåne. Dansanta låtar med trallvänliga melodier som fäster sig på hjärnbalken utlovas! För tillfället är dom med i Emergenzafestivalen och har tagit sig till Skånefinalen på KB den 11 Maj
https://www.facebook.com/Negative.nancy.music
http://negativenancy.se/

TONTINE – 20:00
Tontine är Malmöbandet som tassar runt i utkanterna av vårt västerländska punkrockarv. Musiken står alltid och väger mellan det igenkännbara och det som ännu är okänt.

Den klassiska gitarr-, bas-, trummsättningen öppnar dörrar mot medeltid, monsterromantik och idioti. Tontine började repa i januari 2013
https://soundcloud.com/search?q=tontine+malmö

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet och sponsras av TT Original Lager.

VAD: KICK-START LIVEKLUBB
NÄR: Torsdag 18 April, 19:00-01:00, på scen kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Tontine, Negative Nancy, Browsing Collection, The Bandettes
ÅLDER: 13 år
ENTRÉ: 60 kr, 40 kr för studenter och Kick-Starts medlemmar
WWW: facebook.com/kickstartmalmo