230328 : Doc Lounge - Jävla Pappa

Tisdagen den 28 mars visar Doc Lounge filmen Jävla Pappa hos oss på Babel, en berättelse om relationen mellan en son och en far.

Jävla Pappa
Jävla pappa handlar om Niklas och Leif, en son och en far, som båda mår pissdåligt. De har ingen annan att vända sig till och de kan heller inte prata om sina problem. I stället gör de som män alltid gör när de är vilsna, de försöker bygga något. En husbil.

Sonen vill prata med sin pappa om det som är svårt. Men det går åt helvete, både med bygget och deras relationen. De bråkar och super, flyr från varandra och allt runtomkring.

Men någonstans under ytan finns ändå kärleken kvar, och till slut när skiten rinner över blir kanske bygget av bilen första steget mot en väg ut ur deras trasiga relation.

RONALD HEU (SE)
Kom i tid för innan filmen bjuder Ronald Heu på livemusik klockan 19:30. Ronald är personen bakom musiken och soundtracket till kvällens film.

”Ronald Heu får nog anses vara kvällens hårdast arbetande musiker och pendlar mellan varma tramporglar, nylonsträngade gitarrer, perkussiva synthar, kalimbor, samplers och pedaler. I långa instrumentalstycken får Ronald fritt spelrum att experimentera med flera instrument samtidigt. Men oftast är ljudbilden sparsmakad, nästintill naken. Försiktigt, varsamt. Och så plötsligt lite fågelkvitter. Lite vågbrus. Förtvivlad gråt. Valsång. En synth låter som en basklarinett. En annan som en cello. Inga stora gester men en ständig förändring. En förändring genom stillhet”. – Hymn

Lyssna här

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


VAD: Doc Lounge – Jävla Pappa
NÄR: Tisdag 28 mars, kl 19:00, Ronald Heu på scen: 19:30, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: på Billeto
ENTRÉ: 120 kr, student/pensionär 100 kr, Doc Lounge Guldkort 450 kr (ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar)
WWW: doclounge.se/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.