210928 : Doc Lounge pres. Forget Me Not

En hjärtskärande dokumentär som kommer nära unga mammor som står inför det svåraste beslutet en människa kan tvingas fatta.

FORGET ME NOT
Vad driver en mor att lämna bort sitt barn? – Detta är den stora frågan i Sun Hee Engelstofts hjärtskärande film om tre koreanska kvinnor som har blivit gravida utan att vara gifta och som nu döljer sina graviditeter för omvärlden. De bor i ett skyddshem för ogifta mödrar på en sydkoreansk ö, där det vackra landskapet står i skarp kontrast till det grymma dilemma som kvinnorna står inför: ska de behålla sina barn eller adoptera bort dem? 

Engelstoft har givits en unik inblick i detta skyddshem som drivs av den viljestarka Mrs. Im, som strider för kvinnornas självständighet men hennes motståndare är sociala strukturer och familjetraditioner som sätter kvinnorna i en omöjlig situation. Engelstofts känsliga portsätt för oss nära en förbjuden värld och genom hennes egna upplevelser som ett koreansk adoptivbarn så ger hon en djupt personlig och häpnadsväckande inblick i en kultur där kvinnor inte tillåts råda över sitt eget öde.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 28 september, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 100 kr, student/pensionär 80 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.