210831 : Doc Lounge - Julia&Jag - Säsongspremiär

Doc Lounge kickstartar hösten stolt och storstilat. Hypen kunde inte varit större kring denna prisvinnande dokumentär. Dessutom med huvudkaraktären från filmen – Julia Werup på besök och DJ Johanna Ritcher står för musiken för den där bubblande premiärkänslan.

De är i sena tjugoårsåldern när filmen tar sin början. Julia bor i Köpenhamn där hon tampas med ett begynnande alkoholmissbruk. Nina försöker ömsom hjälpa, ömsom förstå hennes vän, samtidigt som hon kämpar med sina egna demoner. Över fyra år växer vad som skulle vara ett porträtt av Julia till en historia om psykisk ohälsa och missbruk. Om fester, livskriser och konst. Allra främst blir det ett porträtt av en vänskap, djup nog att ta sig igenom både gränslös kärlek och konflikter. 

Julia&Jag är ett (själv)porträtt av två kvinnor som ger allt och lite till, både till varandra och till kameran. Från begravningar och gräl, till ett ödesbestämt möte—alltid med Ninas kamera till hands.

Denna film är Nina Hoberts debut som regissör. Filmen vann det prestigefyllda priset Nordic:Dox Award vid CPH:DOX 2021.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 31 augusti, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 100 kr, student/pensionär 80 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.