201124 : Doc Lounge - The Jump (LIT/LAT/FRA, 2020) - INSTÄLLT

Verkligheten överträffar dikten i detta kalla kriget-drama om en rysk fiskare som söker politisk asyl i USA. 

THE JUMP // LIT, LAT, FRA // 2020
1970, under det kalla kriget, möter en amerikansk patrullbåt en rysk fiskebåt mitt i Atlanten. Plötsligt hoppar Simas Kudirka, en litauisk sjöman, över till det amerikanska fartyget i ett desperat försök att få politisk asyl. Förvirring uppstår och till Simas förskräckelse överlämnar amerikanerna honom till ryssarna. Det blir starten till en av kalla krigets större skandaler. Regissören Giedre Žickyte ger, med otroliga arkivfilmer, möten med nyckelpersoner och rekonstruktioner med den karismatiska Simas Kudirka, en målande bild av händelsen. Simas ödesdigra hopp blir startskottet till ett märkligt öde som symbol för frihet.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 24 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det.

Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap och hjälp oss att undvika all form av trängsel.

Är ni sjuka eller uppvisar minsta sjukdomssymptom – STANNA HEMMA


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.