191112 : Doc Lounge pres. Before Father Gets Back (GEO, 2018)

Vi är stolta över att presentera en dokumentärfilm från Georgien! Before Father Gets Back är en skildring av att växa upp i skuggan av hotet av IS. En vacker berättelse om två unga flickor, deras vänskap och att upptäcka film.

BEFORE FATHER GETS BACK
Gulbiani / Georgien / 2018 / 75 min
En film om vänskap, drömmar, längtan och separering i en liten avlägsen Georgisk by. De vita spruckna väggarna fungerar som filmduk i ett mörkt klassrum. Ljuset från projektorn bryter mörkret: barnens första filmupplevelse ska just börja Möt Iman och Eva, två muslimska flickor, som inspireras till att utforska världen via en kameralins och börjar filma sin vardag. Kanske är det ett sätt att hitta spänning i en annars lugn tillvaro.

Trots starkt motstånd från den äldre muslimska befolkningen har många strikt religiösa fäder radikaliserats av jihadister och åkt för att strida i Syrien. Det är bara ibland de ringer hem och kollar läget med familjen som är kvar i den lilla georgiska byn, men hur ska det bli för Eva och Iman när deras fäder kommer tillbaka?

Trailer: https://youtu.be/W1_FzxKXmJc

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge pres. Before Father Gets Back (GEO, 2018)
NÄR: Tisdag 12 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.