141118 : Doc Lounge - Days of Hope (DAN, 2013) - Invigning av ARF - Antirasistiska Filmdagar 2014

I samarbete med ARF och Emmaus Björkå visar vi prisbelönade och starka DAYS OF HOPE, som följer afrikanska migranter som befinner sig i tre olika delar av världen och som drömmer om en bättre tillvaro.

Den 18 november har Doc Lounge den stora äran att stå värd för invigningen av ARF – Antirasistiska Filmdagar 2014.

Vänta dig en storslagen och känslofylld kväll med den prisbelönta dokumentären DAYS OF HOPE, förfilmen FLOATING BOARDERS och Sabina Chantouria + Damali Young live på scen!

Bonus!! Denna kväll erbjuder vi fri entré! Detta med stöd av Globala Malmö – ett samarbete mellan Malmö Stad och Sida!

Doc Lounge - Days of HopeDAYS OF HOPE – Ditte Haarløv Johnsen / Danmark / 2013 / 74 min
En närgående och stark skildring av några afrikanska migranter vars liv och bakgrund är väldigt olika, men med något gemensamt – drömmen om ett bättre liv i Europa. Vi får möta Harouna som tvingats lämna sin fru och barn i hemlandet Mauretanien, med hopp om att kunna skapa en bättre framtid för dem alla tre. I Italien bor en grupp asylsökande i ett fängelseliknande asylcentrum, ovissa om de kommer få stanna i Europa. I Köpenhamn följer vi en grupp människor som nått fram till det förlovade landet, men vars liv är en ständig jakt efter pengar att skicka hem till sina familjer. Ditte Haarløv Johnsen skildrar dessa människors liv utan att bli ensidig och låter deras berättelser tala för sig själva. Days of Hope är en omskakande film om människors hopp och drömmar och vilket pris de kan behöva betala för en chans att uppfylla dem.

FÖRFILM: FLOATING BORDERS / Samori Tovatt / Sverige / 2013 / 2 min
I ett drömlikt landskap reser en ung afrikan till Europa. När han kommer dit, är verkligheten annorlunda än den han hoppats på.

LIVE: Sabina Chantouria + Damali Young – 19:40
Med en extraordinär klang och röst som etsar sig in i minnet och “drömpop” gör Sabina Chantouria sig ett namn i musikbranschen. I februari 2014 producerades hennes andra singel “Spiderweb” av den amerikanska producenten Kevin Jarvis. Sabina vann musiktävlingen ”Publikens favorit” 2012 anordnad av Malmöfestivalen. Sabina samarbetar sedan våren 2014 med multimusikern Damali Young från New York, ett samarbete som varit mycket uppskattat och framgångsrikt, inte minst i livesammanhang.

GÄST: Omid Mahmoudi, författare till boken “Oskyldiga brottslingar – ögonblicksbilder från Kabul och en evighetslång flykt” finns på plats efter filmen för ett samtal om flykt och flyktingmottagande.

EXTRA: Emmaus Björkå gästar och berättar om sitt arbete för en mer human flyktingpolitik.

Visningen är en del av projektet RE:VIEW NORDEN där vi lyfter fram nordiskt producerade filmer som utforskar vår globaliserade värld. Re:View Norden är ett samarbete mellan Salaam Film & Dialog (Dk), Film fra Sør (No) och ARF. Med stöd från Nordisk Kulturfond och Kulturkontakt Nord.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 18 November, kl 19:00, filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Finns på Kulturcentralen
ENTRÈ: Fri entré med stöd av Globala Malmö, ett samarbete mellan Malmö Stad och Sida.
WWW: doclounge.se/malmo