130212 : DOC LOUNGE - THE SARNOS – A life in dirty movies (SVE, 2013)

Skånepremiären av Wiktor Ericssons film om den legendariske sexploitation-regissören Joe Sarno (Fäbodjäntan, Kärleksön mfl) och hans lojala fru och samarbetspartner Peggy. Filmen följer deras plats i sexfilmshistorien, livet mellan New York och Sverige och deras kamp att producera en sista erotisk film. Vi är oerhört glada över att ha både regissören och huvudpersonen Peggy på plats hos oss denna kväll.

DJs: Dirty Snow och Tacky från Snuskiga Akademien står för underhållningen i dj-båset under hela premiärfesten. Stanna gärna kvar och fortsätt kvällen med oss!

KVÄLLENS GÄSTER: Filmens regissör Wiktor Ericsson och Peggy en av huvudkaraktärerna finns på plats för samtal efter visningen.

THE SARNOS – A life in dirty movies – REGI: Wiktor Ericsson / Sverige 2013
Dokumentären Sarnos är ett intimt porträtt av två unika karaktärer; den legendariske porrfilmsregissören Joe Sarno och hans fru och medarbetare Peggy. Vi bjuds in att följa deras liv under ett år då de försöker promota Joes nya filmprojekt, en lesbisk mjukporrfilm a la Joe style. Det är en glädjefylld och närgången resa mellan ett snötäckt Manhattan och parets sommarstuga i Sverige.

Joseph W. Sarno, även kallad Joe, har skrivit och producerat ett hundratal filmer inom porrindustrin. Han hamnade inom den specifika genren av misstag men kom att bli en pijonär med sin tydliga stil inspirerad av Ingmar Bergman, med stark belysning, långa tagningar och rigorös scendekor. Hans verk har främst kommit att behandla frigörelsen av den förtryckta kvinnan genom sexuellt experimenterande. 1967 åkte Joe och Peggy till Sverige för att producera filmen INGA vilken blev en internationell succé och kom att elda på ryktet om ”den svenska synden”. Sverige blev parets andra hem samtidigt som de fortsatte producera mjukporrfilm sjuttiotalet ut. På senare år har intresset för Joes verk åter väckts och han har hyllats på filmfestivaler som Cinématheque Française i Paris och det brittiska filminstitutet i London.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

VAD: DOC LOUNGE
NÄR: Tisdag 12 Februari, kl 19:00, filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÈ: 70 kr eller Doc Lounge Guldkort (Köpes i kassan för endast 300 kr och gäller alla höstens ordinarie visningar i Malmö & Lund. Passa på att köpa ditt guldkort tidigt på säsongen!). Student/Pensionär 50 kr.
WWW: doclounge.se/malmo