231212 : Doc Lounge - Apolonia Apolonia

Tisdagen den 12 december visar Doc Lounge dokumentären Apolonia Apolonia hos oss på Babel, missa inte det!

APOLONIA APOLONIA
När den danska filmregissören Lea Glob först träffade Apolonia Sokol 2009 såg hon ut att leva ett sagolikt liv. Den begåvade Apolonia föddes i en underjordisk teater i Paris och växte upp i en konstnärskrets – det ultimata bohemlivet. I 20-årsåldern studerade hon vid Beaux-Arts de Paris, en av de mest prestigefyllda konsthögskolorna i Europa. Under årens gång fortsatte Lea att återvända till Apolonia och dokumentera Apolonia i sitt sökande att finna sin plats i konstvärlden – brottandes med sina våndor och kvinnlighetens eufori. Resultatet är ett fascinerande porträtt av den unga kvinnans prövande resa in i konstvärlden. Apolonia är självsäker i sin begåvning, men hennes väg är inte alltid lätt att följa. Livet är inte en saga, och Apolonia lär sig att kvinnliga konstnärer måste göra fler uppoffringar och övervinna större hinder än sina manliga kollegor. Något även hennes vän Oksana Shachko fick lära sig, en av grundarna av feministiska aktionsgruppen Femen, som hon bodde tillsammans med under en längre tid. Apolonias motståndskraft sätts på prov. Under tidens gång växer ett speciellt band mellan Apolonia och Lea och vi bevittnar födelsen av en film och en konstnär som stiger till berömmelse. 13 år senare fortsätter de två kvinnorna att reflektera över varandras vägar i denna hypnotiska film om konst, kärlek, moderskap, sexualitet, representation och hur man lyckas i en värld som domineras av patriark, kapitalism och krig utan att förlora sig själv.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


VAD: Doc Lounge – Apolonia Apolonia
NÄR: Tisdag 12 dec, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: på Billetto
ENTRÉ: 120 kr, student/pensionär 100 kr
WWW: doclounge.se/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.