110319 : TRICKS/TRICKS/TRICKS - Pantha Du Prince (DE) LIVE

Pantha du Prince, eller Hendrik Weber som han heter, lyser upp dansgolven med sin vackra och fantastiskt minimala techno med inslag av ambient, house och bubbliga melodier.

Pantha Du PrincePantha Du Prince blev tidigt hyllad av många av de största inom technon och elektroniska musikproducenter som till exempel Michael Mayer, Richie Hawtin och Martin Gore, för sin suggestiva, djupa techno.

Det stora genomslaget kom med skivan This Bliss 2007 och förra årets släpp, Black Noise, har funnits med på otaliga topplistor för ”årets album”. Det sköna med Pantha Du Prince är kontrasterna. Det är minimalt men samtidigt stort, mörkt och melankoliskt men samtidigt varmt och hoppfullt. Analogt möter digitalt, folkligt möter konstnärligt. Pantha Du Prince musik är helt enkelt fantastisk.

Kom ihåg vänner, techno behöver inte vara kall och hård för att vara bra. Den är ännu skönare om den är varm och hård. Vi kommer att flämta i extas och törsta efter mer redan innan spelningen är över.

VAD: TRICKS/TRICKS/TRICKS – Pantha Du Prince (DE) LIVE
NÄR: Lördag 19 Mars 23:00–03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Pantha Du Prince (DE)
RESIDENT DJs: K-Fox & Fox-E, Dansmusen & Do the Math
ENTRÈ: 105 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11). 80 kr innan 24:00, sedan 120 kr i dörren.
ÅLDER: 20 år
WWW: myspace.com/panthaduprince, panthaduprince.com
SPOTIFY: Pantha Du Prince – Black Noise