100213 : TRICKS/TRICKS/TRICKS - 2ManyDJs (B) ink. exklusiv filmvisning - Soulwax- Part of the Weekend Never Dies

2 Belgiska bröder – 4 Magiska hander – 2ManyDjs! – Sent 90-tal började David & Stephen Dewaele aka. Soulwax aka. 2manydjs pussla ihop rock/pop/punk-låtar med dansmusik på det legendariska radioprogramet Hang the DJ. Några år senare släppte de mixtapet As Heard on Radio Soulwax pt 2 som såldes i hundratusentals exemplar och var grunden till en av 2000-talets stora musikaliska strömningar – mashup-kulturen var född.

2MANYLOGOSVi kan nu avslöja att det är Malmös dansklubb # 1 – TRICKS/TRICKS/TRICKS – som presenterar vinterns ABSOLUTA svänghögtid. 2ManyDJs stiger in i kyrkan på Spångatan för att frälsa de ofrälse med sin skivvändar-gospel. Räkna med att det kommer bli en sjuk kväll där genrer och volymer skiftar snabbare än du hinner säga electro-house när bröderna mixar Daft Punk med LCD Soundsystem och The Stooges med Salt ´n Peppa!

2manydjs2ManyDJs är en av världens hetaste remixproducenter och hart under åren arbetat med såväl Robbie Williams, Tiga (producerade senaste albumet), Daft Punk, Klaxxons & självaste Beethoven för att nämna några namn. De har turnerat världen runt och spelat på de absolut största festivalerna och scenerna i världen.

Man kan utan att överdriva säga att djs som Justice, Boys Noize och Erol Alkan aldrig skulle funnits om de inte tidigt fick följa med som förband åt Belgarna och om du frågar dem kommer de alltid visa sin tacksamhet för att de startade en helt ny scen!

Det är nu också klart att vi öppnar redan kl 21:00 för kl 22:00 har vi exklusiv sverigepremiär på filmen:

SOULWAX – PART OF THE WEEKEND NEVER DIES

SE TRAILER HÄR: youtube.com/watch?v=Q3tTGb-PiCw

Part of the Weekend Never Dies är ingen en vanlig musikdokumentär. Och Soulwax/2ManyDJs inte är ett vanligt band. Genom regissören Soam Farahmand lins får vi följa med på en närmast obegripligt intensiv och massiv världsturne med bandet. Efter idogt arbete i klipprummet med många tusentals timmar av filmmaterial- återstår en makalös punk- och elektrodokumentär, med just sådant energiskt ljud och mash-up estetik som kommit att bli Soulwax episka signum. Medverkande: Soulwax, TIGA, Justice, Klaxons, LCD Soundsystem, Soko, Peaches, Erol Alkan, Nancy Whang, Busy P, So Me m.fl.

Filmvisningen är ett samarbete med Camilla på Doc Lounge. Utan henne hade det inte gått!

Filmen visas på duken på dansgolvet med fullt ljud. Det här är filmen musikfilmsälskare drömmer om, en film vars musikfokus och bandporträtt mynnar ut i ett euforiskt elektroparty. Det här är den ultimata uppladdningen inför kvällen som kommer gå till historien.

VAD: 2ManyDJs

NÄR: Lördag 13 feb, 21:00–03:00, filmen startar 22.00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs: 2ManyDJs, support: Tricks/TricksTricks resident djs Dennis, Magnus & Micke
ENTRÈ: 200 kr +  förköpsavgift. Förköp på tickster.com alternativt på Malmö Skivhandel (Storgatan 25) & Folk & Rock (Skomakargatan 11) .
ÅLDER: 20 år (är du mellan 18-20 år, obs! leg, och köper förköp så är det ok)
WWW: myspace.com/2manymashups, partoftheweekendneverdies.com