190510 : Under Jord pres. Roast av Henrik Mattisson

Under Jords roast har för varje år blivit större, bättre, bredare och folkligare. De som hyllats har varit populära och framgångsrika komiker som är respekterade av såväl publik som sina kollegor. 2019 är det slut på den skiten.

nullÅrets roastoffer är inte som Under Jords tidigare roastoffer. Årets roastoffer är ingen Emma Knyckare, som med en enda tweet kan skapa samhällsdebatt och en feministiskt festival som får tusentals besökare. Han kan med en enda tweet effektivt skapa dålig stämning och få två likes.

Årets roastoffer är ingen K Svensson, som drängfull säger fruktansvärda saker i en direktsänd podcast, skapar mediastorm, men sedan hyllas av kulturskribenter som en spännande enfant terrible. Han säger fruktansvärda saker i direktsänd podcast varenda vecka, spik nykter, och det skapar fullkomlig stiltje. Och ingen har nånsin kallat honom nånting på franska.

Årets roastoffer är ingen Simon Gärdenfors, en mångsysslare som når storpublik med rap, serier, podcasts, sitcoms och ståupp. Han är en vanlig knegare, gör väldigt lite saker, och har ännu mindre publik.

Årets roastoffer är ingen Jesper Rönndahl, som sitter i första klass och vinner fina pokaler i På spåret-studion. Han är ren jävla underklass som snor koppartråd på pågatågsstationer. Under Jord har tröttnat på att sparka uppåt.

Årets roastoffer är därför Sveriges kanske minst framgångsrika komiker någonsin. Årets roastoffer är Henrik Mattisson.

VAD: Under Jord pres. Roast av Henrik Mattisson
NÄR: Fredag 10 maj, kl 18:30, på scen kl 19:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
BILJETTER: https://underproduktion.se/biljett/ujroast/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.