190412 : SM i ordvitsar 2019 – SLUTSÅLT

Sveriges tröttaste tävling firar 10 år och Skånes bästa ordvitsare gör upp på Babel!

SM I ORDVITSAR 2019
SM i Ordvitsar är en ordvitstävling där de tävlande ska framföra sina ordvitsar (samt improvisera fram ordvitsar) på bästa möjliga vis. Det är publiken som röstar och bestämmer vem som vinner och vem som försvinner.

SM i Ordvitsar hölls för första gången 2009 på ett hotell på Södermalm i Stockholm. Responsen var genast succéartad och sedan dess har evenemanget arrangerats varje år med slutsålda hus över hela landet. Nio Svenska Mästare har korats och nu är det dags att utse den tionde! Därför flyttar vi till större lokaler.

Tre deltävlingar i Malmö, Göteborg och Stockholm kommer att plocka ut två finalister från varje ort. Dessa sex kommer sedan att utkämpa en final med förra årets vinnare Tobbe Ström (som är trefaldig mästare). Finalen hålls på Scalateatern i Stockholm.

MALMÖDELTÄVLING – 12 april 2019
– 8-12 tävlande anmäler sig och gör upp om två platser till finalen. SM i Ordvitsar arrangeras av humorgruppen Mitt i Smeten som består av: Pontus Ströbaek, Isak Jansson, Evelyn Mok, Adeel Faqih och Sandra Ilar.

KVALTÄVLINGEN: I första ronden (kallad FREESTYLE-RONDEN) får varje tävlande framföra 2 minuter ordvitsar (i den stora finalen får de tävlande ytterligare en minut). Publiken röstar med röstsedlar vilka fyra favoriter som går vidare till semifinal.

SEMIFINALRONDEN: (kallad RAPIDWORD) är en utslagsrond. En bild visas på projektorduken. Utifrån bilden ska de tävlande dra varannan ordvits tills motståndaren inte kommer på någon ordvits eller tvekar för länge. Vinnaren går vidare till en finalrond.

FINALRONDEN: De två bästa från Semifinalen möts nu i en final (SPEEDVITS) där de utkämpar en duell som liknar Semifinalronden, men med varierande bilder.

Kvalificerade från Göteborg och Malmö får resa och hotell för att delta i finalen.

VAD: SM i ordvitsar 2019
NÄR: Fredag 12 april, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: SLUTSÅLT