181205 : Kunskapsklubben - Framtiden bland stjärnorna?

Kunskapsklubben ger oss kvalitetssäkrad kunskap i en avslappnad miljö. Större raketer och bättre teleskop har tagit stjärnor och planeter närmare oss än någonsin tidigare. Vad har vi att vänta av framtiden?

Ska vi kolonisera Mars? Kommer vi att hitta utomjordingar? När ska vi förstå mörk materia? Rymden har fascinerat oss sen antiken. De senaste årens vetenskapliga genombrott och snabba tekniska utveckling kan göra tidigare spekulationer till verklighet. Men varför är rymden så viktig för oss? Vad ska vi ha den till?

Dagens banbrytande forskning möter drömmarna om framtiden

Upplev vetenskap bortom formler och avhandlingar. I en tid av falska nyheter och informationsbubblor bjuder vi in våra vardagshjältar – forskarna som tar reda på hur det egentligen ligger till. I Kunskapsklubben får du kvalitetssäkrad kunskap från våra universitet och högskolor, och träffar nya bekantskaper i oväntade sammanhang.

FÖRELÄSARE
Maria Sundin är astrofysiker vid Göteborgs Universitet. Hon studerar stjärnor och galaxer, och har medverkat i en mängd tv och radioprogram. Mer om Maria på https://bit.ly/2wkZe71

David Dunér är professor i idé- och lärdomshistoria vid Lunds Universitet. Han undersöker bland annat varför vi bryr oss så mycket om möjligheten till liv på andra planeter. Mer om David på www.kultur.lu.se/person/DavidDuner

MODERATOR
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare. Hon är extra fascinerad av hur forskning kan förändra samhället, och hon kommer att leda kvällens samtal. Mer om Torill på www.kornfeldt.se

VAD: Kunskapsklubben – Framtiden bland stjärnorna?
NÄR: Onsdag 5 december, kl 17:00-19:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 145 kr på Folkuniversitetet
ENTRÈ: 145 kr
WWW: folkuniversitetet.se/info/kunskapsklubben/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.