181115 : Kunskapsklubben - Mammutar. Vi kan återskapa dem; men bör vi?

Kunskapsklubben ger oss kvalitetssäkrad kunskap i en avslappnad miljö. Skulle du vilja se mammutar i Sibiriens vildmark igen, eller kanske stöta på en uroxe under löprundan? Det kan mycket snart bli verklighet.

Runt om i världen återskapar forskare just nu utdöda djur: från arter som nyss försvann till mammutar och dinosaurier. I labb kombineras fynd från fossil med banbrytande genetisk teknologi. Skälen till att återskapa arter handlar om allt från bevarande av arter till att bekämpa klimatförändringarna. Vilken värld kommer detta att skapa? Är det verkligen en bra idé?

Dagens banbrytande forskning möter drömmarna om framtiden

Upplev vetenskap bortom formler och avhandlingar. I en tid av falska nyheter och informationsbubblor bjuder vi in våra vardagshjältar – forskarna som tar reda på hur det egentligen ligger till. I Kunskapsklubben får du kvalitetssäkrad kunskap från våra universitet och högskolor, och träffar nya bekantskaper i oväntade sammanhang.

FÖRELÄSARE
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist, författare och föreläsare med fokus på biologi och bioteknik. Hon har studerat biologi vid Lunds universitet och hennes första bok Mammutens återkomst kom ut 2016. Mer om Torill på www.kornfeldt.se

VAD: Kunskapsklubben – Mammutar. Vi kan återskapa dem; men bör vi?
NÄR: Torsdag 15 november, kl 17:00-19:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 145 kr på Folkuniversitetet
ENTRÈ: 145 kr
WWW: folkuniversitetet.se/info/kunskapsklubben/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.