Yemi spelar live på Vacay

VACAY är festen en inte vill missa. Förutom den magiska Yemi LIVE blir det hiphop, RnB, disco, soul, tropical och smooth pop i en salig dansfest!

YemiYEMI (SE)
Det senaste året har Yemi blivit en favorit för smakdomare som Rodeo, P3:s musikguiden och Nöjesguiden. De sistnämnda kallade hans singel Fenix för ”en rödfiltrerade adrenalinchock, gjord för att slita sönder sulor till medan synder dryper längs kroppen”. Och efter ett gäng hyllade singlar som Filer och Kall kom albumdebuten Neostockholm i maj.

Yemi är 22 och visserligen del av en ny generationen rotlösa rappare, ointresserad av att representera en geografisk plats och influerad av internets collage av uttryck. Samtidigt har han grundat sin musikaliska identitet i Sverige och Europa i en genre som ofta imiterar estetiken från svart amerikansk hiphopkultur. Yemi rappar om att skina som en svart europé klädd i designermärken från Milano.

Solodebuten Neostockholm är inte en referens till en fysisk plats, mer till Yemis egen ljudvärld: ett europeiskt Metropolis byggt på extas och svenskt vemod som reser sig ur skuggan av vår huvudstad.

VAD: VACAY
NÄR: Lördag 23 juli, kl 23:00-03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Yemi (SE)
DJs: Cleva, Matilda Lind, Cory & Ägi, S.U.N.E
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: Fri entré till 23:30, 80 kr innan midnatt, sedan 120 kr.
ÅLDER: 20 kr. 18 år med förköpsbiljett