The Melvins är tillbaka på Babel

Amerikanska grunge- och metal-legenderna The Melvins kommer äntligen tillbaka till Babel och Malfunction den 12 oktober!

THE MELVINS (US)
Med tunga riff en punkattityd och experimentiell ådra har The Melvins sedan 80-talet varit stilskapande för en hel generation inom alternativ rock.

Melvins bildades 1982 i Aberdeen, Washington. 1987 kom deras första platta men det skulle dröja till 1993 innan de hamnade på ett större bolag, Atlantic. Där hann de släppa tre album innan de gick vidare till annat bolag 1996. Från sent 90-tal till idag har bandet släppt en massa studio-, live- och samlingsalbum. Med nya albumet “A Walk With Love and Death” visar de att de fortfarande går i fronten av utvecklingen vad gäller punk/grunge/rock!
http://www.themelvins.net/
https://www.facebook.com/melvinsarmy

SHITKID (SE)
ShitKid, aka 25-åriga Åsa Söderqvist, debuterade med singeln “Oh Please Be A Cocky Cool Kid” våren 2016 och uppmärksammades omedelbart av bland andra The FADER, Dazed, P3 och SVTs Gomorron och på bara två år har hon hunnit bli en av Sveriges mest omtalade nya artister, turnerat världen runt och hyllats av såväl internationell och nationell press för sina tre EP-släpp och debutalbumet Fish. Med ett unikt sound som beskrivits som anti-pop – heminspelad lo-fi-pop skriven, inspelad och producerad av Åsa själv som präglas av influenser från bland annat grunge, garagerock och mainstreampop, har ShitKid trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande nya artister på länge, en sorts motpol till polerad radiopop.

Under loppet av ett år efter debutsingeln hann hon släppa sin självbetitlade debut-EP, uppföljaren EP 2 likväl som debutalbumet Fish som vann pris för Årets rockalbum 2017 på Manifestgalan, samt turnera runtom i Skandinavien och Europa med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och The Great Escape. I januari i år anlände EP:n This Is It som introducerade Åsa Söderqvists musik för en bredare publik och i mars gjorde hon sina första framträdanden i USA under SXSW-festivalen. ShitKid jobbar just nu på ny musik och under sommar och höst kommer ShitKid att turnera i Skandinavien och resten av Europa. Förvänta er en psykad och fet spelning med ShitKid på Babel!
http://facebook.com/shitkidmusic/

VAD: Malfunction pres. Melvins (US)
NÄR: Fredag 12 oktober, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: ShitKid (SE)
FÖRKÖP: 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 240 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: The Melvins, ShitKid


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.