The Crüxshadows kommer till Babel

Ett av de största darkwave-banden, The Crüxshadows, är äntligen tillbaka i Malmö för att bjuda på en efterlängtad konsert på Babel.

The CrüxshadowsTHE CRÜXSHADOWS (US)
The Crüxshadows från Florida är ett av de idag allra största banden inom darkwave-genren och med långt över 1000 livespelningar bakom sig och maratonlika turnéer, genom fler än 30 länder, är de idag vida omtalade för att vara ett fruktansvärt bra liveband.

De bildades redan 1992, då främst influerade av band som Depeche Mode som Duran Duran. Sedan dess har deras mörka elektroniska sound och effektiva synthslingor gett bandet en enorm fanbase världen över, framförallt bland gothare och synthare, men även bland väldigt många andra…

Deras singel Sophia gick t.ex. direkt in på förstaplats på Billboards Hot Dance Singles Sales Chart och därmed petade de ner Beyoncé på listan. Inte ofta ett band som av många ses som ett synth- / goth-band lyckats med något sådant på senare år, men genom massor av gammalt hederligt hårt arbete – från och med 1993 då de släppte sin egen-producerade debut ”Night Crawls” och fram till idag – har The Crüxshadows lyckats nå sådan framgång.

Här kan ni läsa en utförlig recension av deras senaste konsert i Malmö

Nu återvänder de äntligen till våra breddgrader, för ett efterlängtat besök på Babel.
https://www.facebook.com/cruxshadows
http://www.cruxshadows.com/

NeonsolNEONSOL (DK/CAN)
Neonsol är ett dansk-kanadensiskt projekt som består av Nina lo & Jesper lo samt Frédéric Scarfone, Den senare är mer känd, för den svenska publiken, som en av medlemmarna i Memmaker och Iszoloscope.

Neonsols musik beskrivs kanske bäst som drömsk, mörk och melodisk electro med spår av såväl synthpop och EBM som mer industriella inslag.

I somras gav de ut sin debutsingel Citadel, som tog sig in på den tyska listan för alternativmusik (DAC), och i oktober följde debutalbumet Ecliptic som fått mycket bra kritik.
https://www.facebook.com/Neonsol
http://neonsol.com/

VAD: The Crüxshadows (US) LIVE
NÄR: Tisdag 5 maj, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Neonsol (DK/CAN)
FÖRKÖP: 200 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 200 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: The Crüxshadows, Neonsol