Synthkväll med Neostalgia och Page

Neostalgia bjuder in till en kväll i synthpopens och indietronicans tecken med legendariska Page och My God Damn Territory på scen!

PAGE (SE)
Någonstans när 80-talet var ungt så bestämde sig Eddie Bengtsson för att sälja sitt trumset och bege sig raklång in i framtiden. Två synthar införskaffades, och tillsammans med Marina Schiptjenko bildades duon Page. Medlemmar tillkom och relativt snart hade man snickrat ihop “Dansande man” som gavs som singel 1983. Om du som läser detta, mot all förmodan, inte hört låten ifråga så är det ingen underdrift att likna den vid en svensk “Just can’t get enough”. Och har du inte hört den låten heller, tja, då rekommenderar vi en snabb googling.

Referensen ovan till trots och fast Page av många anses vara en av Sveriges äldsta synthgrupper, så handlar det dock, enligt Page själva, inte om synthpop. Det bara råkade vara synthar. Och pop. Pages referenser ligger på många sätt närmre 70-talets glamrock än 80-talets pop.

MY GOD DAMN TERRITORY (SE)
Indietronicaduon My God Damn Territory bjuder på elektroniskt sväng och vassa gitarrslingor från albumet Kajser und Marit som är producerad av Eddie Bengtsson.
http://mygoddamnterritory.com

”Jag har länge saknat sådan här musik. Just nu är det inte många band som låter såhär.” – Mikael Svensson, Subsine

VAD: Neostalgia pres. Page (SE) LIVE + My God Damn Territory (SE)
NÄR: Fredag 27 oktober, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 140 kr, student 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 140 kr, student 120 kr.
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Page, My God Damn Territory