Skev rock från RA, Soviac och Pets or Food

Denna torsdag belägras Babel av skev rock från skogen, från de öppna fälten och från den urbanaste betongen i Malmö. Soviac, Pets or Food och RA ställer sig på scen för att gemensamt blåsa alla självbelåtna flin från dagens 30-talsdoftande främlingsfientliga anleten.

RARA (SE)
RA från Malmö bildades 2012 i ett kollektiv i Malmö. Simon Minó, Erik Blondell, Felix Mårtensson och Martin Nilsson skapar monotont pulserande gitarrbaserad musik för sinnets mörka motorvägar. Med uppmärksammade spelningar på bland annat Copenhagen Psych Fest, Fritz Corner och Roskildefestivalen har de redan gjort avtryck på den skandinaviska livescenen. I våras släpptes debutplattan “Scandinavia” som är tredje släppet sedan EPn Bloodline och singeln These Days. RA kommer att mangla sönder skallen på dom som tar sig an dem.

SoviacSOVIAC (SE)
Powertrion som levererat skevaste riffen i landet sedan 1997. Musiken har under åren pendlat från rå noiserock till dansant electro för att nu återvända tillbaka till rockrötterna med mogna melodier. Senaste åren har bandet filat på ett femte album i skogarna med hjälpa av dödsmetallhjälten Tomas Skogsberg och demonproducenten Johan Gurkan Gustavsson.

Pets or FoodPETS OR FOOD (SE)
No wave/postpunkkvartett som i höstas släppte fullängdsdebuten “No Romantik” på Rundgång Rekords. Skivan har sedan dess spelats flitigt på amerikanska radiostationen WFMU. I höst medverkar de på en Hammerhead-tribute tillsammans med Årabrot, Suma och Swarm, samt en alternativ julskiva under titeln “Merri Krissmass Asshole”.

VAD: RA (SE) + Soviac (SE) + Pets or Food (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 24 september, 19:30, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
I DÖRREN: 80 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Soviac, Pets or Food, RA