Nyårsafton på Babel

Dags att fira in ett nytt år på Babel. Det blir ett tolvslag och en klubbkväll utan dess like! Vi fyller kyrkan med hiphop, rnb och dancehall medan baren kokar över av disco, house och allehanda elektronisk musik.

JesajaJESAJA (Calypso)
En lysande stjärna på den urbana klubbhimlen. Beskrivs ofta som en musikalisk kameleont, känd för sin starka energi och unika sätt att mixa R&B med Dancehall, Mashups och Hiphop. Förutom flitigt skivspelande världen över, är han en av södra Sveriges största klubbarrangör, berömd för Kärleksklubben, Cirkus, BSMNT mfl. Förvänta er ett euforiskt bashment med karnevaliska vibrationer.
http://www.mixcloud.com/jesaja/

Mr JimMR JIM (Calypso)
Mr Jim levererar alltid tunga sets bakom skivspelarna. Han har varit aktiv i Malmös klubbliv i ungefär 10 år och har spelat på de flesta klubbar i Malmö och kan vara en av de främste i Malmö när det kommer till afrobeat och dancehall. Mr Jim har även fått äran att öppna dansgolven för en hel del internationellt kända artister, så som Sizzla, Lee Perry, Queen Africa, Tony Rebel, Black Uhuro, Mad Professor med flera. Mr Jim är känd för att leverera sköna rytmer inom Afrobeat & Dancehall, så ni kan förvänta er “Massive Bumper Shaking!”. Idag finner du MrJim som resident DJ på Klubb BSMNT & Carib Kréol.
https://soundcloud.com/djmrjim

CuervoCUERVO (Moombah, Kick Snare)
Resan började i Chile för 18 år sedan då DJ Cuervo började dja i den lokala radion. ’98 flyttade Cuervo till Brasilien där han fick kontakt med hiphopvärlden och arbetade som MC. I Köpenhamn var han senare resident DJ på NASA och Club Mambo. I Sverige har Cuervo fortsatt sin karriär och stått bakom spelarna på bl.a. Inkonst, Prins Bernhard, Klubb F, Carib Kréol, Malmö Festivalen, Moriskan, Rio Rio (Göteborg), Cuba Café, Club Honey m.m. Blandningen av kulturer, Chile/Brasilien/Sverige, gör Cuervo till en unik DJ med fokus på den urbana latin-electron så som Moombahton, Reggaeton, Rio-funk, Kuduro, Mambo-electro m.m.
http://soundcloud.com/djcuervoreyes

SuneS.U.N.E (Woohah!)
S.U.N.E – Som en av hjärnorna bakom WOOHAH! har S.U.N.E levererat det bästa av hiphop, RnB, soul, funk , boogie och disco till Malmös barer och klubbar. När han inte står bakom skivspelarna och får dansgolvet att gunga, så står han på scen och får publiken att sjunga. Som sångare i URBAN NINJAS så har han mäktat med att vara förband till både Mayer Hawthorne och MIGUEL och nu har han just släppt sin solodebut som Sunjatha. Kvällen till ära så bjuder S.U.N.E upp till dans med den bästa blandningen av RnB och 80s Funk.

Unni BerggrenUNNI (Tjejrejv)
Unni, före detta DJ Unnitz, bjuder på house & elektroniskt i alla dess former, så det är dags att snöra på sig danskorna! Vi har sett henne bakom skivspelarna på de flesta barer, restauranger och klubbar runt om i stan. Efter en liten paus från klubblivet är hon tillbaka med full force för att bjussa på sin selection för oss nyårsfirare!

Maiken SMAIKEN S
Maiken S har funnits i Malmös klubbvärld sedan 2013, men har under de senaste två åren hittat sitt sanna kall i techno och house. Det finns alltid en poäng i happy music och fina beats! I sommar har vi sett Maiken på open airs, BELLE, Babel, Mejeriet… ja typ överallt och nu får vi äntligen fira in det nya året till hennes tunes!
https://soundcloud.com/maiken-beatrix-silverup

VAD: NYÅR PÅ BABEL
NÄR: Lördag 31 December, 23:30–04:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs: Jesaja (Calypso), Mr Jim (Calypso), Cuervo (Moombah), S.U.N.E (WOOHAH!), Unni (Tjejrejv), Maiken S
FÖRKÖP: 190 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter = företräde i kön och garanterad plats
I DÖRREN: 200 kr
ÅLDER: 20 år