Malfunction presenterar Eyehategod på Babel

Amerikanska sludgebandet Eyehategod kommer till Malfunction och Babel!

eyehategodEYEHATEGOD (US)
Eyehategod är ett amerikanskt sludgeband från New Orleans, Louisiana som bildades 1988. Bandet är känt för sina mörka nedstämda låtar kombinerat med likvärdigt mörka och misantropiska texter. Som för många sludgeband kommer influenserna lika mycket från doom-metal som från hardcore och punk. Melvins, Black Flag, Saint Vitus, Flipper och Black Sabbath är bara några band som nämns som influenser. De banden, kombinerat med hårda, nedstämda och på många vis bluesiga riff dominerar bandets sound. Allt det i kombination med obönhörliga väggar av rundgång och Mike Williams demoniskt torterade sång skapar den misantropiska stämning som ger oss i Klubb Malfunction total gåshud.

Blandningen av Southern Rock, Blues-riff, hardcorepunk och det episka uppbyggandet till nästan hypnotiska partier som sedan landar i total kross gör att EYEHATEGOD blivit ett av de mest beryktade och hyllade banden inom genren.
http://eyehategod.ee/

PyramidoPYRAMIDO (SE)
Malmös egna mysgubbar i Pyramido började spela långsamma riff ihop sommaren 2006. Sedan dess har de spelat över 120 spelningar och turnerat över hela europa, druckit väldigt mycket kaffe och släppt 3 fullängdare, 3 split-12” och 2 split-7”. Repetativa partier blandas med sankmarksaktig sludge och toppas med finurliga doom-tendenser, helt utan att sätta ettikett på sitt eget sound utan bara låta det flyta runt i någon slags inbromsad riffhimmel. Det är både blytungt och smärtsamt såväl som melodiöst och skoningslöst, på de allra bästa av sätt.
http://pyramido.org/

HashbreathHASHBREATH (SE)
Hashbreath är yngst på scen den här aftonen, flera av dem var inte ens födda när EYEHATEGOD bildades. Men, vad gör det när de ändå har totalt full koll på allt vad sludge heter och rent musikaliskt låter som om de blev matade med Weedeater och Sleep till frukost ända sedan de gick i blöjor.

För att försöka sätta fingret på hur de låter så går det att dra paraleller till både Black Sabbath, Electric Wizard, Weedeater, det whiskey-indränkta södern-groovet och, såklart, den totala ångesten över livets våndor.

Förra året släppte de kassetten ’Hypnotic Voodoo Rythm’ som lät enormt lovande och nu väntar vi spänt på vad som komma skall.
http://hashbreath.bandcamp.com/

VAD: Malfunction pres. Eyehategod (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Onsdag 10 juni 2015, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: Pyramido (SE), Hashbreath (SE)
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Eyehategod