Kultförklarade Franska Trion kommer till Babel

Kultförklarade Franska Trion kommer till Babel med sin socialrealistiska, allmängiltiga och pianobaserade jazz-pop.

nullFRANSKA TRION (SE)
Sedan starten 2002 har Franska Trion jobbat sig upp och är idag ett mer eller mindre kultförklarat band. Deras musik, som definitivt är ett kapitel för sig och är svår att jämföra med något annat eller att placera i ett fack, tillsammans med texter som har ett oerhört driv och som forsar fram sorgligt, extatiskt, lysande och ibland ganska komiskt – genererar något så i särklass unikt.

Bandet är just nu aktuella med sin nionde skiva ‘Blod på våra händer’ som blivit väl bemött ute i världen. Deras personliga prägel lyfter fram något alldeles allmändagligt, vilket därför också blir väldigt drabbande.

2018 vann trion priset för Årets visa för albumet ‘Los Angeles’ på Manifestgalan med motiveringen: “Melankolins mästare som namnet till trots kommer från Göteborg har med sitt säregna sound gjort ytterligare ett album att spegla sig i när svärtan i själen gör sig påmind.”

Med en intensitet och närvaro som inte liknar något annat, tar Franska Trion sitt liveframträdande till Babel den 13 april.
http://www.franskatrion.se

“Det handlar om intensitet i varje ton. Det handlar om en så närvarande röst att du tror på varje ord. På Blod På Våra Händer är den karakteristiska ljudbilden bevarad.” – GAFFA

VAD: Franska Trion (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 13 april, 19:30, på scen 20:30
FÖRKÖP: 260 kr, student 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 260 kr, student 240 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Franska Trion


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.