Julia Rakel supportar Molly Nilsson

Med sin röst, en synth, ärliga texter, ett skönt lugn i musiken och en punkig DIY-aura är Molly Nilsson äntligen tillbaka på Babel!

nullMOLLY NILSSON (SE)
Molly Nilsson bygger sin musik på sin röst och en synth. Inte svårare än så. Enkla komp och melodier som för tankarna till 80-talet. En punkig DIY-aura från denna soloartist. Med ärliga texter och ett skönt lugn i musiken, även när tempot ökar och det dansanta tränger fram.

Hon ligger inne på en låtskatt som är förbisedd av många, men en som såg storheten var John Maus som gjorde en uppmärksammad cover på låten “Hey Moon” för ett gäng år sedan.

Missa inte denna fantastiska artist live på Babel!

nullJULIA RAKEL (SE)
Julia Rakel är en Umeåbördig men Malmöbaserad musiker och producent. Hon debuterade som artist i början av året med singlarna ’PDFILWM’ – av HYMN kallad en “lo-fi pärla” och ‘People’, som Festivalrykten tyckte var “imponerande i sin originalitet”. 

Den 15e mars släpptes äntligen hennes debut-EP ’indie fEElz’, som föddes efter timmars musicerande på sängkammaren. Hon har förädlat sitt avskalade sound till ett vackert, svävande ljudlandskap som växer för varje lyssning. Detta tillsammans med hennes personliga röst och leverans av de inte sällan något ironiska texterna skapar ett intimt och eget sound. 

indie fEElz behandlar universella ämnen som den forcerade bekantskapen, kärleken, ångesten i att inte bli förstådd, förhållandet till sitt eget ego och vänskapen. 

VAD: Molly Nilsson (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 25 maj, 19:00, på scen 20:00
FÖRKÖP: 150 kr, student 130 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 150, student 130 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Molly Nilsson, Julia Rakel


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.