John Talabot firar påskafton på Babel

I andra kyrkor firar de jesu uppståndelse. I klubbkyrkan som är Babel väljer vi att fira John Talabots återuppståndelse. Sedan Sommarfesten 2011 har vi väntat och nu är han äntligen tillbaka i Malmö.

JOHN TALABOT (ESP)
På kort tid har den ljusskygga och mystiska Barcelonaproducenten blivit klubbvärldens mest svårlösta gåta sedan Oni Ayhun outades som Olof Dreijer. Med syndigt svajande och suggestivt byggande produktioner sammanfogar Talabot byggstenar från disco, elektronisk boogie, afro och hiphop för att skapa ett nytt och framåtblickande sound med tydliga rötter i den eklektiska musikblandning som utmärkte 80-talets houseklubbar i New York och Chicago.

Efter flertalet släpp och remixer på kvalitetsetiketter som Permanent Vacation har Talabot vuxit till en av de absolut hetaste housenamnen i världen just nu. Hans dj-mix för dansmusikbibeln Xlr8r förra våren utnämndes till ett av 2011s främsta mixtapes.

Med skivan “fin” har John Talabot tagit ännu ett steg in i den värld som finns i hans huvud. Ett nytt perspektiv. Lite mer påträngande mörkt. Lite mer svävande texturer och lite mer bitterljuvt än tidigare.

Det vi dock vet sen i somras är att han vet hur man får folk att dansa och spelar så länge han vill, kan och får.

Shelter (John Talabot’s Feel it too Remix) by John Talabot

OSCAR VILLATA (Versus, Oh Baby I Like It Raw)
Oscar Villata har blivit något av en institution i Malmös klubbliv. Oh, Baby — I Like it Raw, Versus, Momma’s Drum Club och nya klubben Disco Devils. Ja herre gud.

Efter att ha delat scen med de tyngsta namnen inom house och techno och ed nystartade egna bolaget Geography Records finns det få som kan mäta sig med denna man. Oavsett genre så blir det dansant och fruktansvärt tighta mixar.

HEIJKENSKJÖLD (Khader Khan, T/A)
Varierad discojockey i ämnet House/Techno. Tidigare spelat på klubbar som Noize, Smuts och Choreia. Har varje torsdag Jetzt Donnerstag på Jetzt.

1991 – Släppte Underground Resistance “The Final Frontier”
Samma år föddes Teodor Heijkenskjöld med förmågan att spinna svart magi. Som utskickad ambassadör för underjordisk musik, tar han dig från Malmö till Berlin, London, Detroit, Chicago. Med mellanlandning i Amsterdam och New York. Tänk er house/techno som den en gång spelades, helt ohämmat.

FASAAN SOUND
Fasaan Sound (Prins Emanuel, Common Ivy & Low Joe) myser i till det baren med regelrätt bra musik, dvs: havsdjup disco, hemstickade edits, knasig kärnfamiljsboogie, jeansjacke-afro, skrotnisse-dub och ett ton peruanska benvärmare. Har du konstigare genrebenämningar? Skicka ett mail till contact@fasaanrecordings.com! Väl mött!

DANSMUSEN (T/T/T, Deluxe)
En dansmus är en sällskapsmus med en defekt på balanssinnet som gör att den ser ut att dansa. Den här Dansmusen har ingen defekt utan har utvecklat ett supersinne för dansant musik och att få andra (och sig själv) att dansa. Denna afton ligger fokus på disco hela kvällen.

VAD: PÅSKAFTONSFEST – John Talabot (ESP)
NÄR: Lördag 7 April 23:00–03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i kyrkan: John Talabot (ESP), Oscar Villata, Heijkenskjöld
DJs i baren: Fasaan Sound, Dansmusen
ENTRÈ: 100 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter. 100 kr innan kl 24:00, sedan 120 kr i dörren.
ÅLDER: 20 år. 18 år med förköpsbiljett
WWW: souncloud.com/john-talabot
SPOTIFY: John Talabot

Tapes & Money (John Talabot’s Ritual Reconstruction) by T-E-E-D